Ειδήσεις

Ευρωβαρόμετρο: Μεταναστευτικό και ανεργία οι σοβαρές προκλήσεις της Ευρώπη

Το μεταναστευτικό και η ανεργία αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό. Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, το 47% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013, ήταν μόλις 14%.
Στην Ελλάδα την ίδια άποψη έχει το 42% και στην Κύπρο, το 48%. Το 66% των Ευρωπαίων, πιστεύει ότι πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό. Το 78% των Ελλήνων και το 81% των Κύπριων, έχει την ίδια άποψη. Το 78% των Ευρωπαίων συμφωνεί ότι οι αιτούντες άσυλο, είναι καλύτερο να διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ίδιο πιστεύει το 91% των Ελλήνων και το 88% των Κύπριων πολιτών. Ενώ η εισροή των οικονομικά ενεργών ανθρώπων θα μπορούσε να είναι μια αχτίδα φωτός για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι είναι διχασμένοι σχετικά με το ρόλο των νόμιμων μεταναστών στις οικονομίες τους.
Έτσι, το 51% δήλωσαν ότι οι χώρες τους «χρειάζονται νόμιμους μετανάστες που θα εργαστούν σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας». Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 31% και στην Κύπρο 34%.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου