Συνεντεύξεις

Στράτος Καρίκης: «Ο Αντώνης Καμπουράκης θα αναδειχθεί και πάλι δήμαρχος της Ρόδου!»

«Ο απολογισμός της δημοτικής μας αρχής είναι απολύτως θετικός!» δηλώνει σήμερα στην «δημοκρατική» ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης, κ. Στράτος Καρίκης, απαρριθμώντας τα έργα και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, μέχρι σήμερα. Ο κ. Καρίκης εκφράζει την βεβαιότητα ότι ‘ο Αντώνης Καμπουράκης θα αναδειχθεί και πάλι δήμαρχος της Ρόδου’ στις εκλογές επειδή ‘η Ρόδος, δικαιούται να έχει τον Αντώνη Καμπουράκη για δήμαρχο και στην επόμενη θητεία’, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
• Κύριε Καρίκη, έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής. Ποια θα λέγατε ότι είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της στο διάστημα αυτό;
Ο απολογισμός της δημοτικής μας αρχής είναι απολύτως θετικός. Σε αυτή την μικρή θητεία η οποία στιγματίστηκε από δύσκολες καταστάσεις, την πανδημική κρίση του κορωνοϊού, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση εσχάτως, καταφέραμε να δρομολογήσουμε όλα τα μεγάλα έργα και να κλείσουμε τις πληγές των τελευταίων δεκαετιών.
Λειτουργήσαμε αποτελεσματικά, εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους για τα έργα που θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην αποκατάσταση του Εθνικού Θέατρου. Βρισκόμαστε στην τελική φάση δημοπράτησης του έργου έπειτα από 20 χρόνια απραξίας, αποτέλεσμα που ήρθε με τη συνεργασία της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η αποκατάσταση της Νέας Αγοράς είναι επίσης ένα από τα έργα που θα δούμε να υλοποιούνται σύντομα. Σπουδαία εξέλιξη αποτελεί και η έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης για την «Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου». Η υπογραφή της σύμβασης είναι θέμα χρόνου και θα είναι μία ιστορική στιγμή για τη Ρόδο μας.
Θα μπορούσα να αναφερθώ εκτενέστερα στο πολύ σημαντικό έργο που έχει γίνει στα σχολεία μας, στις παρεμβάσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας που έχουν πραγματοποιηθεί συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της εικόνας τους. Το έργο αυτό μιλά από μόνο του και αναγνωρίζεται από όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.
Μπορώ να σας αναφέρω πολλά ακόμη παραδείγματα που φανερώνουν τη δουλειά που γίνεται και τα αποτελέσματά της, όπως είναι η πρωτιά που σημείωσε ο δήμος μας με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», ο εκσυγχρονισμός του στόλου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, οι νέες παιδικές χαρές και οι ασφαλτροστρώσεις, το υπνωτήριο και ο ξενώνας αστέγων.
Η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Βόδι, έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι μία από τις σημαντικές επιτυχίες της ΔΕΥΑΡ, αφού μιλάμε για μία εγκατάσταση η οποία εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στα όρια της επιχειρησιακής της λειτουργίας.
Δεν μπορώ τέλος να μην αναφερθώ στην κοινωνική πολιτική της Δημοτικής μας Αρχής και στις γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών, ακόμη και την πλήρη απαλλαγή συμπολιτών μας που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω τη στοχευμένη διαχείριση στην περίπτωση της άτυπης δομής μεταναστών στα παλιά σφαγεία.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μόνο κάποια από τα παραδείγματα του έργου της Δημοτικής Αρχής του Αντώνη Καμπουράκη.
• Πιστεύετε ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται όλη αυτή τη δουλειά που έγινε και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής;
Δεν αφήσαμε τίποτε για το οποίο δεν δουλέψαμε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η Ροδίτισσα και ο Ροδίτης αντιλαμβάνονται ότι η Ρόδος αλλάζει σελίδα. Η Ρόδος είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός που απέδειξε με το φετινό ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών ότι κατέχει μία εξέχουσα θέση στο τουριστικό γίγνεσθαι και ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.
Είναι ένα νησί το οποίο κάνει τη μεγάλη στροφή προς την αειφορία -απόλυτη αναγκαιότητα της εποχής μας- με στοχευμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής μας Αρχής, με το πρόγραμμα TUI Co-lab της Περιφέρειας το οποίο υποστηρίζουμε ως Δήμος αλλά και με τη συμμετοχή μας στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.
Κοιτάξτε, καμία δημοτική αρχή δεν είχε αγγίξει στα προηγούμενα χρόνια τα μεγάλα έργα. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Κανείς δεν μπορούσε να βρει τους πόρους τους οποίους εμείς εξασφαλίσαμε. Μιλάμε για 120 εκατομμύρια συνολικά που εξασφαλίστηκαν για τη Ρόδο μας μέσα από μία επιτυχημένη προσπάθεια του Αντώνη Καμπουράκη και μέσα από την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Η εξωστρέφεια της Δημοτικής μας Αρχής και οι συνέργειες φέρουν το αποτέλεσμα που δεν κατάφερε να φέρει κανείς άλλος στο παρελθόν.
• Βλέπουμε όμως ότι πέρα από τα μεγάλα έργα, έχει δοθεί έμφαση και σε μικρές παρεμβάσεις καθημερινότητας, όπως η ύπαρξη πανέμορφων και πολύχρωμων λουλουδιών σε διάφορα σημεία της πόλης μας…
Ο δήμαρχός μας, ο Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε ότι θέλει η Ρόδος να είναι πανέμορφη, και αυτή του η επιθυμία υλοποιείται. Για πρώτη φορά έχει η πόλη μας περιποιημένα πάρκα σε 12μηνη βάση, έχει χώρους πρασίνου και όμορφα λουλούδια που έχουν προκαλέσει θετική εντύπωση στους επισκέπτες μας και κυρίως στους συμπολίτες μας. Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το έργο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας γεγονός που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ευταξίας σε όλο το νησί.
Δικαιώνεται ουσιαστικά ο Αντώνης Καμπουράκης στις επιλογές του. Παρόλο που πολλοί προσπάθησαν και πάλεψαν να μην προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες, η Ρόδος μας θα ξεχωρίσει σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο τα έργα, η καθημερινότητα, η καθαριότητα και η ευταξία, αλλά η συνολική εικόνα για την οποία παλέψαμε ώστε η Ρόδος να ανέβει πολλά σκαλοπάτια σε αυτή τη θητεία. Το 2023 θα αρχίσει να φαίνεται πολύ περισσότερο η δουλειά που έχει προηγηθεί, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Και χαιρόμαστε, όχι επειδή διανύουμε μία προεκλογική χρονιά αλλά που ο προγραμματισμός των δράσεων και όλες οι ενέργειές μας έχουν επιτυχή έκβαση. Αυτός είναι ο στόχος μας, η επιτυχία μας να είναι η επιτυχία όλου του νησιού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρό μας.
• Διανύουμε όπως είπαμε μία προεκλογική χρονιά… Είναι έτοιμη η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη για τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023; Και επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω εάν έχετε πάρει τις δικές σας αποφάσεις και αν θα συνεχίσετε την κοινή πορεία με τον Αντώνη Καμπουράκη…
Προσωπικά, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Αντώνης Καμπουράκης θα αναδειχθεί και πάλι δήμαρχος της Ρόδου. Απέδειξε στα τρία αυτά χρόνια ότι τα μεγάλα έργα, όλα όσα περιμένουν οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες να υλοποιηθούν εδώ και πολλά χρόνια, δεν αποτελούν άπιαστο όνειρο. Δούλεψε για τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι προσπάθειες έπιασαν τόπο.
Η μόνη παράταξη που είναι απολύτως έτοιμη και που πορεύεται ενωμένη στις εκλογές, είναι αυτή του Αντώνη Καμπουράκη. Και πρόκειται για μία παράταξη με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Τα στελέχη της, οι αντιδήμαρχοι προέρχονται από όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες, υιοθετώντας την αυτοδιοικητική ταυτότητα του αιρετού που συμμετέχει ενεργά στα κοινά με πραγματική διάθεση προσφοράς.
Προσωπικά, όχι επειδή με τίμησε με την εξαιρετική του συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, αλλά επειδή στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το καλό του τόπου μου, θα είμαι μαζί με τον Αντώνη Καμπουράκη σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί η Ρόδος δικαιούται να έχει τον Αντώνη Καμπουράκη για δήμαρχο και στην επόμενη θητεία!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ο Πολίτης    29.11.2022 07:33

    Αυτές οι δηλώσεις είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν ακούτε τους πολίτες. Μάλλον δεν κυκλοφορείτε ούτε στους δρόμους για να δείτε το χάλι τους ούτε στις γειτονιές για να δείτε την κατάσταση

Σχολιασμός άρθρου