Τοπικές Ειδήσεις

Δεν καταργούνται οι χωρικοί αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρόδου – Ανανεώνεται η θητεία όλων των αντιδημάρχων για δύο μήνες

«Φρένο» στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και στις φήμες περί καταργήσεως των χωρικών αντιδημαρχιών στον Δήμο Ρόδου έθεσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Ο δήμαρχος Ρόδου κατέστησε σαφές ότι την 28η Νοεμβρίου 2021 ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η θητεία των αντιδημάρχων στον Δήμο Ρόδου (πλην της αντιδημαρχίας Προγραμματισμού & Οργάνωσης του κ. Γιώργου Τριάντου) δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, αλλά θα ανανεώσει για ένα δίμηνο τη θητεία του σχήματος διοίκησης του Δήμου Ρόδου ως έχει!
Τον Ιανουάριο του 2022, όταν θα λήξει η συγκεκριμένη παράταση στόχος του είναι να προχωρήσει σε αλλαγές όχι όμως προσώπων αλλά… θέσεων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ρόδου θεωρεί ότι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί θα πρέπει να δοκιμαστούν και από άλλες θέσεις ευθύνης… «Θα περάσουν από όλα τα πόστα», όπως διαμήνυσε σε συνεργάτες του.
Τον Ιανουάριο του 2022 θα έχει μάλιστα δρομολογηθεί οριστική λύση στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, στον οδοκαθαρισμό και στο πράσινο και όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο δήμαρχος Ρόδου είναι αισιόδοξος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τύχει καθολικής αποδοχής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Ρόδου δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να υπάρξει «επιτελική υπεραντιδημαρχία καθημερινότητας», που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, που έχουν αποκτήσει ήδη εμπειρία στο αντικείμενο και ξέρουν τα τρωτά σημεία των διευθύνσεων που διοικούν και κυρίως τις αδυναμίες στη διαχείριση του προσωπικού τους, τον στόχο της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ρόδου: «Μια Ρόδος που να λάμπει».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αυξημένα καθήκοντα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής επρόκειτο να ανατεθούν στον αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης κ. Στέφανο Δράκο.
Στο εσωτερικό της παρατάξεως ωστόσο κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον δήμαρχο Ρόδου να έχει αναθέσει ήδη αυξημένα καθήκοντα (γεγονός που έχει προκαλέσει και γκρίνια) στον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη.
Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των αντιδημάρχων που δύναται να ορίσει ο δήμαρχος Ρόδου είναι 15 εκ των οποίων οι 4 άμισθοι.

Με αποφάσεις που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο δήμαρχος Ρόδου οι μόνες αλλαγές που σημειώθηκαν είναι ότι μετά την ανάθεση των καθηκόντων προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ στον χωρικό αντιδήμαρχο Αφάντου και Πεταλουδών κ. Τάσο Σπανό, ως τον Ιανουάριο του 2022 δεν του ανανεώθηκαν τα καθήκοντα που είχε στην δημοτική ενότητα Πεταλουδών και στον χωρικό αντιδήμαρχο κ Γεώργιο Πατσάη τα καθήκοντα που είχε στην δημοτική ενότητα Ιαλυσού.

Μεταβιβάστηκε εξάλλου στον κ. Ευστράτιο Καρίκη, η αρμοδιότητα Εποπτείας, Συντονισμού & Παρακολούθησης των εργασιών του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας και του έργου των δικηγόρων με έμμισθη εντολή, έως και τις 31.01.2022.

Με τις αποφάσεις του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ανατίθενται – ανανεώνονται οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων και η διάρκεια ισχύος των καθηκόντων τους ως εξής:

1.    Άμισθοι αντιδήμαρχοι:

-Ο άμισθος αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Αθανάσιος Βυρίνης, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 27.01.2022.

-Ο άμισθος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Προστασίας Περιβάλλοντος και Πρωτογενούς Ανάπτυξης,  κ. Παναγιώτης Σταμάτης, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 27.01.2022.

-Ο κ. Alexandre-Basile (Αλέξης) Coliadis [Αλέξανδρος Κολιάδης], άμισθος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 31.01.2022.

-Ο κ. Αθανάσιος Στάμος του Πέτρου, άμισθος αντιδήμαρχος Εμπορίου, Εκκλησιαστικών Θεμάτων, Σχέσεων με την Εκκλησία, Θρησκευμάτων και Κοιμητηρίων, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 27.01.2022.

2.    Χωρικοί αντιδήμαρχοι

-Ο κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, έμμισθος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρησιακής Ετοιμότητας,  Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 28.01.2022.

-Ο κ. Νικόλαος Καραμαρίτης, έμμισθος αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λινδίων & Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 28.01.2022.

-Ο κ. Γεώργιος Πατσάης, έμμισθος αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αρχαγγέλου και Καλλιθέας, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 28.01.2022. Θα έχει αρμοδιότητα στις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Καλλιθέας.

-Ο κ. Αναστάσιος Σπανός-Παπαγιάννης έμμισθος αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αφάντου, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 28.01.2022.

3.    Έμμισθοι αντιδήμαρχοι

-Ο Δρ. Στέφανος Δράκος, έμμισθος αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 28.01.2022.

-Ο κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, έμμισθος αντιδήμαρχος Οικονομικών, θα εκτελεί τα καθήκοντά του, έως και τις 31.01.2022.

-Η κα. Τσαμπίκα Κιαχαγιά– Μαγιόγλου, έμμισθη αντιδήμαρχος Επιχειρησιακής Λειτουργίας & Καθημερινότητας του Πολίτη, θα εκτελεί τα καθήκοντά της έως και τις 28.01.2022.

-Ο κ. Ιωάννης Καμπούρης έμμισθος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 27.01.2022.

-Ο κ. Τηλέμαχος Καμπούρης του Ιωάννη, έμμισθος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Ενεργειακών Επενδύσεων, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και τις 31.01.2022.

-Ο κ. Ευστράτιος Καρίκης, έμμισθος αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης και Αναπληρωτής Δήμαρχος, θα εκτελεί τα καθήκοντά του έως και την 31.01.2022.

Μεταβιβάζεται στον κ. Ευστράτιο Καρίκη, η αρμοδιότητα Εποπτείας, Συντονισμού & Παρακολούθησης των εργασιών του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας και του έργου των δικηγόρων με έμμισθη εντολή, έως και τις 31.01.2022.

Το σχήμα των αντιδημάρχων ως χθες είχε ως εξής:

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου