Ειδήσεις

Κατώτατος μισθός:Σε μία Δεκαετία (και αν) στα προ κρίσης επίπεδα

Η ΓΣΕΕ αποδυναμώνει τη ρητοτική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας πως αυτή δεν θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ μηνιαίως, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει επίσης ότι το 2020 που θα μειωθεί το αφορολόγητο, η όποια αύξηση όχι μόνο θα εξανεμιστεί αλλά ο εργαζόμενος θα έχει και λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα στο πορτοφόλι του.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, η διάσωση των συντάξεων προκαλεί παρενέργειες στην αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δεδομένου ότι οι δανειστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με την στάση που κράτησε και τα μέτρα που υιοθέτησε όλο το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε τα ζητήματα που σήμερα προσπαθεί να διευθετήσει.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΓΣΕΕ θεωρώντας ότι η επικείμενη αύξηση των κατώτατων αποδοχών κινδυνεύει να αποδειχθεί “δώρον- άδωρον” για τους εργαζόμενους, αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας για την αναπροσαρμογή τους μέσω της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Η ΓΣΕΕ ζητά άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και υπογραμμίζει πως με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα απαιτηθούν τουλάχιστον δέκα χρόνια για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ).

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου