Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Πυθαγόρας» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, για δεύτερη συνεχή χρονιά να δουν, να ακούσουν και να συνομιλήσουν με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή τριάθλου κ. Χρήστο Γαρέφη από την Θεσσαλονίκη.
Ο μεγάλος πρωταθλητής συμμετείχε στον Διεθνή αγώνα Τριάθλου «Half Iron Man» και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, στους αγώνες που διοργάνωσε η «OCEAN LAVA».
Ο κ. Χρήστος Γαρέφης, ως αθλητής αλλά και εμπνευσμένος προπονητής μίλησε στα παιδιά με παιδαγωγικό τρόπο και αγάπη, και προσπάθησε να τους μεταδώσει τη φιλοσοφία του και τις ιδέες του για την αθλητική παιδεία.
Πρώτο στοιχείο είναι η απόλυτη συγκέντρωση σ’ αυτό που κάνουμε στον παρόντα χρόνο.
Δεύτερο στοιχείο είναι ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, η αγάπη για όλους: γονείς, δασκάλους, συμμαθητές, συναθλητές αλλά και γι’ αυτό που αγωνιζόμαστε.
Επίσης τόνισε στα παιδιά την έννοια του προσανατολισμού στο χωρόχρονο. Η ικανότητα να μπορεί ο μαθητής και ο αθλητής να προσανατολίζεται στο χώρο και στο χρόνο, αποτελεί πλεονέκτημα.
Επίσης ανέφερε ότι όταν κάποιος ασκεί το σώμα του ταυτόχρονα ασκεί και το μυαλό του όπως γίνεται στη διανυσματική προπόνηση.
Επιπροσθέτως υποστήριξε ότι όταν ζούμε με το στόχο να αξιοποιούμε κάθε στιγμή κάθε δευτερόλεπτο στο παρόν, τότε αποφεύγουμε τον νεκρό χρόνο της εικονικής πραγματικότητας.
Συμβούλεψε τα παιδιά να αγαπάνε τους γονείς και τους δασκάλους διότι απαντώντας σε ερώτηση μαθητών ποιο μετάλλιο στην καριέρα του, την αθλητική, ήταν το σπουδαιότερο είπε :
«τίποτε δεν συγκρίνεται με τον αγώνα των γονιών προκειμένου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ώστε να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία».
Για την αγάπη και την ατελείωτη αφοσίωση που έχει στον αθλητισμό
δήλωσε : «Για μένα η κάθε ημέρα είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε με πολύ αγάπη το Κύπελλο που κατέκτησε στον διευθυντή διοίκησης και συντονιστή του Κολλεγίου.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ