Μπορεί οι γυναίκες στην Τεχεράνη να βγάζουν με περηφάνια την μαντήλα τους και να πιέζουν για την αλλαγή του θεοκρατικού νόμου, όμως το αυταρχικό καθεστώς του Ισλαμικού κράτους, θα αργήσει πολύ να ξεπεράσει τις τάσεις χειραφέτησης του γυναικείου πληθυσμού. Εξ΄ου και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα αλλά και κατάσχεση του αυτοκινήτου για μία εβδομάδα (!) σε όσες γυναίκες απαρνιούνται το χιτζάμπ ακόμη και εν ώρα οδήγησης.

Πρόκειται για την μαντίλα που καλύπτει τα μαλλιά και τον λαιμό τους και επιβάλλεται να φορούν όχι μόνο οι ντόπιες αλλά και οι γυναίκες που επισκέπτονται τον Ιράν.

Θυμηθήκαμε τα μουσουλμανικά ήθη με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί την Κυριακή στο Ιράν, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς και η υφυπουργός Βιομηχανίας, κ. Θεοδώρα Τζάκρη και την αγωνία του υπουργείου να συμβουλεύσει για το κατάλληλο dress code την κυρία Υφυπουργό, γνωστή στο πανελλήνιο για τις σικάτες και καλόγουστες στιλιστικές επιλογές της, οι οποίες ξεχειλίζουν από θηλυκότητα.

Μολονότι οι Ιρανές έχουν προσαρμόσει τις ενδυματολογικές τους παραδόσεις στις σύγχρονες τάσεις της Δύσης, ανακαλύπτοντας μοντέρνες και πολύχρωμες μαντίλες, μαθαίνουμε ότι για την κ. Τζάκρη δεν ήταν εύκολη η επιλογή της Χιτζάμπ. Βασάνισε πολύ την ίδια, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών!

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ