ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σε συλ­λα­λη­τή­ριο δια­μαρ­τυ­ρί­ας προ­χώ­ρη­σαν χτες το πρωί οι συ­ντα­ξιού­χοι του ΙΚΑ της Ρόδου αντι­δρώ­ντας στην κυ­βερ­νη­τι­κή πο­λι­τι­κή που συ­νε­χί­ζει τις μειώ­σεις των συ­ντά­ξε­ών τους.  Οι συ­ντα­ξιού­χοι του ΙΚΑ συ­γκε­ντρώ­θη­καν γύρω στις 11 το πρωί έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ όπου δια­βά­στη­καν τα αι­τή­μα­τά τους και αρ­γό­τε­ρα, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πο­ρεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας προς την Πε­ρι­φέ­ρεια και τον Δήμο Ρόδου, όπου επέ­δω­σαν σχε­τι­κό ψή­φι­σμα.

Στο ψή­φι­σμα των συ­ντα­ξιού­χων του ΙΚΑ Ρόδου, ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Οι συ­ντα­ξιού­χοι οι άνερ­γοι και οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Ρόδου  συ­γκε­ντρω­θή­κα­με σή­με­ρα 26 Νο­εμ­βρί­ου 2015 και δια­μαρ­τυ­ρό­μα­στε γιατί:

Η συ­γκυ­βέρ­νη­ση των ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ ετοι­μά­ζε­ται να φέρει για ψή­φι­ση στην Βουλή το νέο πα­κέ­το με τα αντια­σφα­λι­στι­κά μέτρα του τρί­του μνη­μο­νί­ου, που από κοι­νού ψή­φι­σε με τα κόμ­μα­τα Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟ­ΤΑ­ΜΙ. Αυτή είναι απαί­τη­ση της Ε.Ε και των με­γά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων για τη μεί­ω­ση της αξίας της Ερ­γα­τι­κής δύ­να­μης και των συ­ντά­ξε­ων δη­μο­σί­ου και ιδιω­τι­κού τομέα

Θα απο­τε­λειώ­σουν ότι έχει απο­μεί­νει από τα κοι­νω­νι­κά – ασφα­λι­στι­κά, συ­ντα­ξιο­δο­τι­κά δι­καιώ­μα­τα όλου του λαού. Θα οδη­γή­σουν τους ση­με­ρι­νούς συ­ντα­ξιού­χους στη μα­ζι­κή φτώ­χεια, πε­τσο­κό­βο­ντας ότι απέ­μει­νε από τις συ­ντά­ξεις, κύ­ριες και επι­κου­ρι­κές, ενώ θα κα­ταρ­γη­θεί στα­δια­κά το ΕΚΑΣ.

Τα παι­διά και τα εγ­γό­νια μας βιώ­νουν ήδη ένα κα­θε­στώς χωρίς ασφα­λι­στι­κά ερ­γα­σια­κά-δι­καιώ­μα­τα, με φτώ­χεια και ανερ­γία. Τα προ­ο­ρί­ζουν να δου­λεύ­ουν μέχρι τα γε­ρά­μα­τα για μια «σύ­ντα­ξη» προ­νοια­κού χα­ρα­κτή­ρα,

Η ενο­ποί­η­ση των τα­μεί­ων θα γίνει μο­χλός προ­ώ­θη­σης δυ­σμε­νέ­στε­ρων προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων για τους συ­ντα­ξιού­χους, θα χει­ρο­τε­ρέ­ψει την έτσι κι αλ­λιώς τρα­γι­κή οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­σή τους.

Στο χώρο της υγεί­ας η κα­τά­στα­ση παίρ­νει δρα­μα­τι­κές δια­στά­σεις, ο δη­μό­σιος το­μέ­ας που απέ­μει­νε δια­λύ­ε­ται, το ια­τρι­κό-νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό ελα­χι­στο­ποιεί­ται, τα νο­σο­κο­μεία κα­ταρ­ρέ­ουν. Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα το Νο­σο­κο­μείο της Ρόδου στο οποίο έχει απο­μεί­νει μόνο το 1/3 του ανα­γκαί­ου προ­σω­πι­κού και η υλι­κο­τε­χνι­κή υπο­δο­μή απαι­τεί άμεση συ­ντή­ρη­ση.

Η χρη­μα­το­δό­τη­ση της πε­ρί­θαλ­ψης από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό μειώ­νε­ται συ­νε­χώς, τα βάρη φορ­τώ­νο­νται όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρο στους ασφα­λι­σμέ­νους, ενώ το ιδιω­τι­κό κε­φά­λαιο ακο­νί­ζει τα νύχια του για να κερ­δο­σκο­πή­σει από την με­γα­λύ­τε­ρη ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του συ­ντα­ξιο­δο­τι­κού και υγειο­νο­μι­κού συ­στή­μα­τος.

Σε ενιαίο Μέ­τω­πο, σε κοινό Αγώνα εμείς και τα παι­διά μας, συ­ντα­ξιού­χοι και ερ­γα­ζό­με­νοι, αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νοι και αγρό­τες, νε­ο­λαί­οι.

ΣΥ­ΝΕ­ΧΙ­ΖΟΥ­ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙ­ΤΟΥ­ΜΕ:

• ΝΑ ΣΤΑ­ΜΑ­ΤΗ­ΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩ­ΣΗ ΤΩΝ ΣΥ­ΝΤΑ­ΞΕ­ΩΝ

• ΑΠΟ­ΚΑ­ΤΑ­ΣΤΑ­ΣΗ  ΤΩΝ ΠΕ­ΡΙ­ΚΟ­ΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥ­ΝΤΑ­ΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙ­ΔΟ­ΜΑ­ΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ

• ΝΑ ΔΙΑ­ΤΗ­ΡΗ­ΘΕΙ Ο ΚΟΙ­ΝΩ­ΝΙ­ΚΟΣ ΧΑ­ΡΑ­ΚΤΗ­ΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑ­ΛΙ­ΣΗΣ

• ΝΑ    ΚΑ­ΤΑΡ­ΓΗ­ΘΟΥΝ    ΤΩΡΑ    ΟΛΟΙ    01    ΑΝΤΕΡ­ΓΑ­ΤΙ­ΚΟΙ    ΑΝΤΙΑ­ΣΦΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΙ ΦΟ­ΡΟ­ΜΠΗ­ΧΤΙ­ΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

• ΚΑΜΙΑ ΑΥ­ΞΗ­ΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙ­ΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥ­ΝΤΑ­ΞΙΟ­ΔΟ­ΤΗ­ΣΗ

• ΑΠΟ­ΚΛΕΙ­ΣΤΙ­ΚΑ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ ΔΩ­ΡΕ­ΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑ­ΤΡΟ­ΦΑΡ­ΜΑ­ΚΕΥ­ΤΙ­ΚΗ ΠΕ­ΡΙ­ΘΑΛ­ΨΗ, ΑΜΕΣΗ ΠΡΟ­ΣΛΗ­ΨΗ ΓΙΑ­ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟ­ΣΗ­ΛΕΥ­ΤΩΝ.

Η Πρό­ε­δρος

Γε­ωρ­γία Φαρ­μα­κί­δου

Ο Γραμ­μα­τέ­ας

Πάρις Πα­πα­θε­ο­δώ­ρου».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.