Τοπικές Ειδήσεις

Τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για τις μαρίνες Ρόδου και Μυκόνου

Με τις μαρίνες Ρόδου και Μυκόνου, θα συνεχιστεί εντός του 2020 το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ σε δεύτερη φάση, την οδό της παραχώρησης σε ιδιώτες θα πάρουν δύο ακόμα μαρίνες, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για την ωρίμανση των δύο επίμαχων μαρινών στη Ρόδο και τη Μύκονο, με σκοπό, ο διαγωνισμός να ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020.  Πρόθεση αποτελεί, η προσέλκυση επενδυτών, που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν έργα υποδομών στις δύο αυτές μαρίνες, που κοινό τους σημείο αποτελεί,  το ότι βρίσκονται σε δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, με αυξημένη δραστηριότητα στην κρουαζιέρα και το yaghting

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν, ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και για τις δύο μαρίνες, ενώ ειδικά για τη Μύκονο, μεταξύ των ενδιαφερομένων βρίσκεται και εταιρεία αραβικών συμφερόντων. Πρόκειται για μακροχρόνιες παραχωρήσεις, στις οποίες προβλέπεται, μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων.

Ο νέος λιμένας Μυκόνου στον Τούρλο, περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, με τρεις διακριτές δραστηριότητες: επιβατηγό ναυτιλία, κρουαζιέρα και μαρίνα, ενώ η χερσαία ζώνη καλύπτει περίπου 100 στρέμματα.

Στη Ρόδο πάλι, η μαρίνα βρίσκεται στο Μανδράκι, κι έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 175 σκαφών. Πρόκειται για τη μαρίνα που βρίσκεται έξω από μία εκ των πυλών της παλαιάς πόλης, από την οποία εξυπηρετούνται και τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές με μικρότερα πλοία, ενώ στη Ρόδο, να σημειωθεί, ότι υπάρχει και άλλη μια, σύγχρονη, ιδιωτική μαρίνα που λειτουργεί υπό την εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.» και η οποία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης αγοραστή.

πηγή newsit.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου