Ρεπορτάζ

Αναβίωσε η υπόθεση απάτης με δήθεν «διαγραφή» οφειλών προς την ΔΕΗ

Αναβίωσε χθες ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεση απάτης με δήθεν «διαγραφή» οφειλών της ΔΕΗ με κατηγορούμενους τρεις ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό.
Κατηγορούμενοι ήταν ένας 41χρονος, με καταγωγή από την Κρήτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 28 ετών αλλά κι ένας 42χρονος, υπήκοος Μολδαβίας, που κρίθηκαν ένοχοι άμεσης συνέργειας σε απάτη και στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.
Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου μείωσε την ποινή του πρώτου στα 4 έτη και την μετέτρεψε προς 5 ευρώ ημερησίως και τις ποινές των λοιπών που κρίθηκαν ένοχοι απλής συνέργειας σε απάτη στα 2 έτη με τριετή αναστολή.
Ο 41χρονος, εντόπιζε πρόσωπα που είχαν οφειλές προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε και προσποιούμενος ότι τυγχάνει νόμιμος και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας “ELPEDISON”, η οποία είναι εναλλακτική πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στο καταναλωτικό κοινό έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. παρίστανε ψευδώς και μάλιστα με πειθώ και φορτικότητα ότι είχε την δυνατότητα να προβαίνει σε διακανονισμό ή και διαγραφή οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε. έναντι καταβολής μέρους μόνο του συνολικά οφειλόμενου ποσού, καθώς και να μεσολαβεί στην σύναψη νέων ευνοϊκών για τους παθόντες συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την εταιρία “ELPEDISON”.
Έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω, ο πρώτος φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.
Κατηγορούνται ότι έχουν προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64.550 € και ότι αποπειράθηκαν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 25.147 €, με αντίστοιχη βλάβη των παθόντων.
Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε και χθες ότι εκείνος ελάμβανε οδηγίες για να προσελκύσει νέους πελάτες σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος από υπάλληλό της κι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, όπου ο πελάτης επιθυμούσε να αλλάξει πάροχο εκείνος έστελνε μέσω τραπεζικού λογαριασμού το ποσό της εγγύησης στην υπάλληλο αυτή, παρακρατώντας πάντοτε την συμφωνηθείσα προμήθειά του.
Σε περιπτώσεις που δεν έγινε η αλλαγή παρόχου, εκείνος έκανε όλες τις ενέργειες που του είχε υποδείξει η υπάλληλος της εταιρείας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Στέλιος Αλεξανδρής και Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου