Σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των αστικών λυμάτων των οικισμών Αφάντου, Αρχαγγέλου και Λάρδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ρόδου, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ Φώτη Χατζηδιάκου, στελεχών της Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής Λυμάτων των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Ανάπτυξης, του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη και στελεχών της ΔΕΥΑΡ, με θέμα την άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και την εξάντληση των δυνατοτήτων ολοκλήρωσης των μελετών.
Προσδιορίστηκαν τα εξής κύρια ζητήματα για το θέμα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων των οικισμών:
1) Η άμεση ανάγκη καθορισμού σαφούς και δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος
2) Η αναγκαιότητα διασφάλισης της χρηματοδότησης που απαιτείται για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και της τεχνικής υποστήριξης του δήμου ως προς την κατεύθυνση αυτή.
3) Η κρισιμότητα της κατασκευής των έργων διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
4) Ο σωστός υπολογισμός του κόστους λειτουργίας και συντήρησης της ΕΕΛ έτσι ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα λειτουργίας της εγκατάστασης.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με ορισμό χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης μελετών των έργων και άμεσης χρηματοδότησής τους.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Δημάρχου με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών για την εξειδίκευση των μέτρων που θα ακολουθηθούν σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες που θα εκπονήσει η ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και δραστικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται στους οικισμούς τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Επιτροπής Λυμάτων, με επικεφαλής τον συντονιστή Κώστα Αρβανίτης, τον υπεύθυνο της επιτροπής για το Νότιο Αιγαίο κ. Δημήτρη Ζαδέλη, τον Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς και επιχειρησιακά στελέχη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ