Συνεντεύξεις

Μαρία Αγγέλου: «Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν μια κυβέρνηση με συνοχή και αντοχή»

«Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν μια κυβέρνηση με συνοχή και αντοχή δοκιμασμένη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα πράξουν τα δέοντα προκειμένου να μην ξανακυλήσει η χώρα σε καταστάσεις κυβερνητικής αστάθειας. Αυτό θα πράξουν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σαν ζωτικό και λειτουργικό κομμάτι αυτής της κυβέρνησης»
Αυτό τονίζει,  μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στη «δ», η επικεφαλής του εκλογικού αγώνα -πολιτευτής των ΑΝΕΛ κ. Μαρία Αγγέλου.
«Οι πολίτες συνειδητοποίησαν ότι δεν είμαστε ένα ιδεολογικό εκκρεμές κι ότι όντως αποτελούμε το αναγκαίο καλό για την επίτευξη σταθερότητας στη χώρα, όπως άλλωστε φάνηκε κι από την άμεση δημιουργία κυβέρνησης το ίδιο το βράδυ των εκλογών. Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, είμαστε στη Βουλή», δηλώνει η κ. Μαρία Αγγέλου και υπογραμμίζει πως το ποσοστό στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα ήταν μεγαλύτερο αν οι δημοσκόποι δεν πολεμούσαν με τόση μανία τους ΑΝΕΛ.
Η κ. Μαρία Αγγέλου υπογραμμίζει πως τα στελέχη των ΑΝΕΛ επιτέλεσαν με επιτυχία τα καθήκοντά τους στην προηγούμενη θητεία.
«Τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης κατά γενική ομολογία επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους τα οποία επιτέλεσαν και με μεγάλη επιτυχία. Το λογικότερο λοιπόν θα ήταν οι ΑΝΕΛ να εκπροσωπούνται το ίδιο δυνατά και σε αυτό το σχήμα», τονίζει η κ. Αγγέλου.

Η συνέντευξη της κ. Μαρίας Αγγέλου, αναλυτικά:
• Πώς σχολιάζετε το αποτέλεσμα των εκλογών για τους ΑΝΕΛ ειδικά για τα Δωδεκάνησα;
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απέδειξαν για άλλη μια φορά, σε αυτές τις εκλογές, ότι πραγματικά εκπροσωπούν ένα πολύ συνειδητοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας με σταθερές αρχές και αξίες. Οι πολίτες συνειδητοποίησαν ότι δεν είμαστε ένα ιδεολογικό εκκρεμές κι ότι όντως αποτελούμε το αναγκαίο καλό για την επίτευξη σταθερότητας στη χώρα, όπως άλλωστε φάνηκε κι από την άμεση δημιουργία κυβέρνησης το ίδιο το βράδυ των εκλογών. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν είμαστε στη Βουλή. Όσον αφορά τώρα το ποσοστό δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι θα ήταν μεγαλύτερο αν οι δημοσκόποι δεν μας πολεμούσαν με τόση μανία.

• Σας ικανοποιεί το γεγονός ότι αρκετά στελέχη των ΑΝΕΛ κατέχουν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση;
Τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης κατά γενική ομολογία επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους τα οποία επιτέλεσαν και με μεγάλη επιτυχία. Το λογικότερο λοιπόν θα ήταν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να εκπροσωπούνται το ίδιο δυνατά και σε αυτό το σχήμα. Έτσι βλέπουμε ονόματα δυνατά να συμμετέχουν, αλλά και λιγότερο γνωστά στελέχη σε θέσεις σύμβουλων συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.

• Πού θα πρέπει να δοθεί τώρα έμφαση από τα κυβερνητικά στελέχη καθώς τα δύσκολα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νέου μνημονίου είναι μπροστά;
Το έργο που καλούνται να επιτελέσουν είναι πραγματικά τιτάνιο. Κόντρα σε προσωπικές ιδεολογίες, αλλά και στις ιδεοληψίες ορισμένων, μικρών ευτυχώς τμημάτων του πολιτικοκοινωνικού μας συστήματος, θα πρέπει να εφαρμόσουν την συμφωνία με όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η έμφαση, λοιπόν, πρέπει να δοθεί στη συνέπεια λόγων και έργων, την επινοητικότητα, στη δημιουργία αντιμέτρων, και την προνοητικότητα για την αποφυγή επιπλέον ανοίγματος της ψαλίδας της κοινωνικής αδικίας.
• Συμφωνείτε με την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ορίζοντα τετραετίας; Τι θα γίνει όμως όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν πολύ επώδυνα μέτρα; Τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ;
Οι εκλογές αυτές ανέδειξαν μια κυβέρνηση με συνοχή και αντοχή δοκιμασμένη σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα πράξουν τα δέοντα προκειμένου να μην ξανακυλήσει η χώρα σε καταστάσεις κυβερνητικής αστάθειας. Αυτό θα πράξουν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σαν ζωτικό και λειτουργικό κομμάτι αυτής της κυβέρνησης, φροντίζοντας πάντα την προστασία των βασικών αρχών μας και του πνεύματος της ιδρυτικης μας διακήρυξης, θα αγωνιστούμε:
• Για να βγει η Πατρίδα από τα Μνημόνια, έστω και εάν εξ ανάγκης τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του δρομολογίου προς τον προορισμό και βρισκόμαστε κοντά στο να απαλλαγούμε από ένα κομμάτι του χρέους.
• Αντίθετα στην κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας και του Έθνους Κράτους και το δείχνουμε με τις πράξεις μας. Αποτελεί ουσιαστικό βήμα ο απεγκλωβισμός από το Αγγλικό Δίκαιο, ενώ στην Εξωτερική Πολιτική και στην Πολιτική Άμυνας προάχθηκε η δική μας στρατηγική θεώρηση και οπτική.
• Οδηγώντας στο σκαμνί της Δικαιοσύνης τους επίορκους του κράτους και φέρνοντας παράλληλα και νόμο για να τους κατάσχουμε τα κλεμμένα.
• Για να κλειδώσουμε την ΑΟΖ με τεράστιας σημασίας περιφερειακές δυνάμεις (λ.χ. Αίγυπτος-Ισραήλ).
• Προστατεύοντας το θρήσκευμα και την Εκκλησία από όποιον φθονεί την αξία τους και επιβουλεύεται την απήχησή τους σε σχέση με το Έθνος και το λαό.
• Δίχως υπερβολές, θα εργαστούμε εντατικά για τη γρήγορη και μέγιστη αποσυμφόρηση του Προσφυγικού και τη διευθέτηση του Μεταναστευτικού. Οι αιτιάσεις μας για την Ιθαγένεια και για το Τέμενος δεν έγιναν δεκτές, μολονότι εμείς ψηφίσαμε κατά, αλλά παρ’ όλα αυτά θα επανέλθουμε δυναμικά διότι διαθέτουμε και σχέδιο και πρόταση και στόχο. Π.χ. να χορηγείς ιθαγένεια σε ένα παιδί όταν γράφεται στα έξι του στο σχολείο, δεν διασφαλίζει ότι θα λάβει όλο τον πλούτο της Ελληνικής Μάθησης και Εκπαίδευσης, της Παιδείας και του Πολιτισμού, γι’ αυτό και εμείς μεταθέτουμε το όριο στην επιτυχή συμπλήρωση όλων των χρόνων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

• Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη. Τι πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση ώστε να υπάρχει διέξοδος και για τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη;
Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ότι έκανε τους εταίρους μας να συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, φέρνοντας το ουσιαστικά στην πόρτα τους. Οι άνθρωποι που έρχονται κατατρεγμένοι στον τόπο μας αποτελούν θύματα μιας πολιτικής που ακολουθήθηκε από την Δύση, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης φυσικά, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών και είναι υποχρέωση μας όχι να τους περιθάλψουμε απλά, αλλά να αντιμετωπίσουμε την αιτία της φυγής τους από τις χώρες τους. Αυτή θα ήταν κατά τη γνώμη μου η ουσιαστικότερη βοήθεια.
Από εκεί και πέρα τα μέτρα που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να εξαντλήσουμε σε αυτή τη συνέντευξη. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές, μελετημένες και άμεσα υλοποιήσιμες γιατί δεν υπάρχει πια χρόνος. Το αναγκαίο πάντως είναι ότι θα πρέπει να γίνεται ένας προσεκτικότερος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των κάθε φύσης μεταναστών, ώστε να περιθάλπονται ή να απελαύνονται αναλόγως, προστατεύοντας κατά αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας σε κάθε επίπεδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου