Σε νέα επένδυση ύψους περίπου 300 εκατ. δολαρίων προχωρεί η Aegean Airlines, με στόχο μέσα στην επόμενη διετία να εντάξει στον στόλο της επτά καινούργια υπερσύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων.

Πρόκειται για αεροσκάφη τύπου Airbus A320 τα οποία η εταιρεία θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύοντας έτσι τις επιχειρησιακές δυνατότητές της, καθώς και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, που είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του στόλου της.

Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι της Aegean, «η σταθεροποίηση της Ελλάδας, η αύξηση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία και η ενίσχυση των μεγεθών της εταιρείας μετά την εξαγορά της ΟΑ και η συνεχής επιδίωξή της για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους επιβάτες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επενδύσεις σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών».

Η συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της οψιόν παράδοσης πέντε αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί παλαιότερα -η παραλαβή τους είχε παγώσει λόγω της κρίσης στην Ελλάδα- και την παραγγελία επιπλέον δύο αεροσκαφών Airbus A320ceos.

Οι παραδόσεις των επτά νέων αεροσκαφών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

Τα καινούργια A320 της Aegean θα «φορούν» κινητήρες V2500 και θα είναι εξοπλισμένα με τα νέα ακροπτερύγια Sharklets στα φτερά τους. Πρόκειται για ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο περίπου 2-3%, ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης.

Επίσης, τα νέα αεροσκάφη θα είναι τα πρώτα Α320 του στόλου της Aegean με ικανότητα απογείωσης όταν το μέγιστο βάρος τους είναι 78 τόνοι.

Αυτό θα αυξήσει και την εμβέλεια των πτήσεων της εταιρείας, προσφέροντας νέες δυνατότητες επέκτασης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της, όπως είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Λάρνακα.

«Η Aegean με την απόφαση για παραλαβή των εφτά νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φoρά τη δέσμευσή της για επένδυση στην συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Βασιλάκης και πρόσθεσε: «Οι δυνατότητες αυξάνονται και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο. Κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας».

Σήμερα, η Aegean, με οκτώ ελληνικές βάσεις αεροσκαφών για απευθείας πτήσεις και 205 δρομολόγια εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια στο χώρο των αερομεταφορών. Επίσης, είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με 13.000.000 διαθέσιμες θέσεις, καλύπτοντας συνολικά 120 προορισμούς (87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού).

Η παγκόσμια αεροπορική κοινότητα και ειδικότερα η SKYTRAX, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Aegean, τη βράβευσε και φέτος ως την Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τα World Airline Awards είναι τα κορυφαία βραβεία κύρους στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε μία αεροπορική εταιρεία, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στη ψήφο των επιβατών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ