Ειδήσεις

Γ.Χατζημάρκος: Άμεση λύση μόνο αν αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Την εναλλακτική πρόταση , ως έσχατη λύση , να αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι, το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να διασφαλιστεί η υδροδότηση του το συντομότερο έκανε γνωστή, μιλώντας στον notosnews ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Σε μια τέτοια περίπτωση ,όπως είπε ,αλλάζουν όλα, οι όροι και οι προϋποθέσεις, σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Ρόδου. Έκτακτες λύσεις δικαιολογούνται μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι αν δεν αποδεχθεί η ΔΕΥΑΡ την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν μπορεί να υπάρξει άμεση λύση.

Από χθες το απόγευμα που έγινε γνωστή η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα γραφεία της Περιφέρεια πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις με τους νομικούς συμβούλους της προκειμένου αύριο να κατατεθεί η αίτηση θεραπείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Γιώργος Χατζημάρκος σήμερα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με την κατάθεση της αίτησης θεραπείας το  μείζον ζήτημα, έγκρισης της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι μαχητό και πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για τα συνεχή προβλήματα που προκλήθηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της καθημερινής διαχείρισης και συντήρησης του Φράγματος Γαδουρά, προβλήματα που προκάλεσε  το “παρακράτος της Ρόδου”, όπως το χαρακτήρισε, με ένα μπαράζ καταγγελιών  που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και έφεραν τη Ρόδο στη σημερινή κατάσταση. “Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για το κράτος των Αθηνών και να μιλήσουμε για το παρακράτος της Ρόδου” ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως συμφέροντα που δεν είναι αμιγώς οικονομικά αλλά και πολιτικά, δεν διστάζουν να βάλουν τη Ρόδο σε περιπέτειες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με μόνο στόχο να πλήξουν πολιτικά τον αντίπαλό τους, δηλαδή τη σημερινή περιφερειακή αρχή.

.notosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου