Πολιτιστικά

Το πλούσιο πολιτιστικό προφίλ της Ρόδου μέσα από το φακό του γαλλογερμανικού καναλιού ΑRTE

Από τον λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Καταλύματος στη Ρόδο σχετικά με την παρουσία του γαλλογερμανικού καναλιού ΑRTE και την καταγραφή των δραστηριοτήτων του Κέντρου Κεραμικής;

Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας του γαλλογερμανικού καναλιού ΑRTE για να καταγράψει την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Γαλλικού Καταλύματος και του Κέντρου Κεραμικής που λειτουργεί στο ισόγειο.
Κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ ή Lise Chevalier, η πρώτη καλλιτέχνις που φιλοξενήθηκε στο Κατάλυμα στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής διαμονής κεραμικής το 2019.


Η Lise βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο για να προετοιμάσει την μεγάλη έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Κατάλυμα όλο το μήνα Ιούλιο, και που διοργανώνεται με τη πολύτιμη αρωγή του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ευχαριστούμε τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τον Διευθυντή του κ. Διονύση Τσιλιγκίρη, για τη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που προσέφερε στο κανάλι ΑRΤΕ καθ’ όλη την διάρκεια των γυρισμάτων στο νησί μας.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο για την προθυμία να παρουσιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την Ιστορία της Ρόδου, καθώς και στους εξαίρετους ξεναγούς, Αλέξη Μαργκός και Adrien Bordrez, που μοιράστηκαν τις γνώσεις και την αγάπη τους για τη Ρόδο και βοήθησαν στις μεταφράσεις.
Το πλούσιο πολιτιστικό προφίλ της Ρόδου θα αναδειχθεί μέσα από το φακό της ΑRΤΕ και της δημοφιλούς εκπομπής “Invitation au voyage” το προσεχές φθινόπωρο.

Μέχρι τότε μας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αρχίζουν στις 27/04 στον 1ο όροφο του Καταλύματος της Γαλλίας!
Μείνετε συντονισμένοι !

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου