ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 36ρονου στο αεροδρόμιο της Ρόδου για κατοχή, καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ναρκωτικά

Συνε­λή­φθη­σαν, χθες (26-03-2014) στη Πάτρα και στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δίωξης Ναρ­κω­τι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Πατρών, με τη συν­δρομή των αστυ­νο­μι­κών του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αερο­λι­μένα Ρόδου, ένας 36χρονος ημε­δα­πός και μια 36χρονη ημεδαπή, κατη­γο­ρού­με­νοι για κατοχή ναρ­κω­τι­κών ουσιών και υδρο­πο­νική καλ­λιέρ­γεια δεν­δρυλ­λίων κάν­να­βης, με σκοπό την εμπορία.

Ειδι­κό­τερα, χθες το μεση­μέρι στο πλαίσιο διε­ρεύ­νη­σης υπό­θε­σης δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών ουσιών πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε έρευνα, παρου­σία Δικα­στι­κού Λει­τουρ­γού, σε επι­χεί­ρηση που λει­τουρ­γεί ο 36χρονος, στη Πάτρα και δια­πι­στώ­θηκε ότι είχε εγκα­τα­στή­σει εργα­στή­ριο υδρο­πο­νι­κής καλ­λιέρ­γειας δεν­δρυλ­λίων κάν­να­βης.

Κατά τη διάρ­κεια της έρευνας ο 36χρονος απου­σί­αζε στη Ρόδο και την επι­χεί­ρηση λει­τουρ­γούσε η 36χρονη υπάλ­λη­λος. Ο 36χρονος συνε­λή­φθη χθες, το βράδυ, στον Αερο­λι­μένα Ρόδου, από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αερο­λι­μένα Ρόδου.

Συγκε­κρι­μένα, οι κατη­γο­ρού­με­νοι καλ­λιερ­γού­σαν επι­με­λώς, φυτά κάν­να­βης, με τη μέθοδο «σκανκ» σε ειδικά δια­μορ­φω­μένο χώρο της επι­χεί­ρη­σης του 36χρονου, στο οποίο είχαν εξα­σφα­λί­σει κατάλ­λη­λες περι­βαλ­λο­ντι­κές συν­θή­κες (υγρα­σίας – φωτι­σμού – θερ­μό­τη­τας – εξα­ε­ρι­σμού) με χρήση τεχνη­τών μέσων και χημικών λιπα­σμά­των.

Από την έρευνα που έγινε στον χώρο του εργα­στη­ρίου βρέ­θη­καν μεταξύ άλλων και κατα­σχέ­θη­καν:

* Επτά (7) δεν­δρύλ­λια κάν­να­βης ύψους από 50 έως 60 εκα­το­στά, τα οποία βρί­σκο­νταν σε στάδιο πλήρους ανά­πτυ­ξης και ήταν τοπο­θε­τη­μένα σε γλά­στρες,

* Τρία (3) δεν­δρύλ­λια κάν­να­βης σε αρχικό στάδιο ανά­πτυ­ξης,

* Ποσό­τητα καθαρής ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης βάρους (1.932) γραμ­μα­ρίων,

* Τρείς (3) μετα­σχη­μα­τι­στές ρεύ­μα­τος,

* Τέσ­σε­ρις (4) λάμπες με βάση αντα­να­κλα­στι­κού αλου­μι­νίου,

* Ένα (1) πολύ­μπριζο με χρο­νο­δια­κό­πτη,

* Πέντε (5) αντα­να­κλα­στή­ρες φωτός

* Ένα (1) πλα­στικό δοχείο μέτρη­σης όγκου,

* Δύο (2) θερ­μό­με­τρα – μετρη­τές εργα­σίας,

* Μια (1) αερό­θερμο,

* Ένας (1) ανε­μι­στή­ρας.

Σημειώ­νε­ται ότι, το μεγα­λύ­τε­ρος μέρος της κάν­να­βης που κατα­σχέ­θηκε το είχαν απο­κρύ­ψει οι δράστες εντός του κατα­ψύ­κτη ψυγείου της επι­χεί­ρη­σης.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες θα οδη­γη­θούν στον κ. Εισαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Πατρών.

Την προ­α­νά­κριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρ­κω­τι­κών Πατρών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.