Ειδήσεις

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΥΑΡ κατέθεσαν 198 εργαζόμενοι

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγαν σήμερα 198 υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Ρόδου κατά της επιχείρησης ζητώντας να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών!

Σύμφωνα με την αίτηση, που εξετάστηκε από τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ρόδου κ. Πέτρο Πρέκα μετά από αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η επιχείρηση αποφάσισε να εντάξει το προσωπικό από την 1η Ιανουαρίου 2013 ως προς το μισθολογικό και βαθμολογικό τους καθεστώς στις διατάξεις του νόμου 4024/2011.

Κατέθεσαν τότε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζήτησαν να μην εφαρμοστούν οι ως άνω διατάξεις και με τις οποίες θα επερχόταν σοβαρότατη μείωση στους μισθούς τους.

Εκδόθηκε ακολούθως απόφαση η οποία έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑΡ να αποδέχεται προσωρινά τις υπηρεσίες τους επί καταβολή των αποδοχών τους, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα μισθοδοσίας του μηνός Δεκεμβρίου 2012.

Η συγκεκριμένη απόφαση δέχθηκε μεταξύ άλλων ότι οι μισθοί τους έχουν ήδη υποστεί μείωση με την εφαρμογή του άρθρου 31 του Ν. 4024/2011 σε ποσοστό 25%, ενώ νέα μείωση αυτών σε εφαρμογή του ως άνω νόμου 4093/2012 θα οδηγούσε σε συρρίκνωση των μισθών τους και θα αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες συντήρησής τους δεδομένου μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη αναγκαστεί να λάβουν δάνεια για να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους μετά την ως άνω μείωση.

Υποστηρίζουν ότι με την ως άνω απόφαση εμμέσως κρίθηκε ότι η υπαγωγή της ΔΕΥΑΡ στο ενιαίο μισθολόγιο θα ήταν παράνομη. Προσθέτουν ότι η εταιρεία εκτέλεσε κανονικά την ως άνω δικαστική απόφαση και έως σήμερα καταβάλλεται η μισθοδοσία τους κατά τους όρους και σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Πλην όμως η ΔΕΥΑΡ τους ανακοίνωσε ότι προτίθεται παρά την ως άνω δικαστική απόφαση η οποία κατά το νόμο αναπτύσσει προσωρινό δεδικασμένο, να τους εντάξει στο μητρώο απογραφής μισθοδοτούμενου προσωπικού του Ελληνικού Δημοσίου και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Τούτο, όπως εκθέτουν, θα επιφέρει σε βάρος τους ανεπανόρθωτη βλάβη.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου