Για «ανικανότητα» των «υπευθύνων» στη διαχείριση του προσφυγικού και για απίστευτες χυδαιότητες κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη, όπου τραυματίστηκαν αστυνομικοί και ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

«Η απίστευτη ανικανότητα των «υπευθύνων» για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος σε συνδυασμό με τις απίστευτες χυδαιότητες «υπευθύνων» των τοπικών κοινωνιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει ως αποτέλεσμα μία πικρή και επικίνδυνη διαπίστωση:τον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών.

Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει σοβαρά ότι όλοι αυτοί μπορούν να δώσουν λύση στο σοβαρό αυτό εθνικό ζήτημα; Ερώτηση: θα υπάρξει εισαγγελική έρευνα για τα γεγονότα στα νησιά; Υπάρχει τσίπα για να παραιτηθεί κάποιος “υπεύθυνος”;», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΔΑ.

Αποχώρησαν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Λέσβο

Στα καράβια μπήκαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ και αποχώρησαν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από τα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες που σημειώθηκαν χθες, με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για μερική αποχώρηση μέρους των δυνάμεων των ΜΑΤ ελήφθη την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ