ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκάφα για Οσκαρ: Ανακοίνωσαν λάθος καλύτερη ταινία της χρονιάς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
οσκαρ

Η ται­νία “Moonlight” του Μπάρι Τζέν­κινς κέρ­δι­σε το ‘Οσκαρ κα­λύ­τε­ρης ται­νί­ας στην 89η τε­λε­τή απο­νο­μής των βρα­βεί­ων του αμε­ρι­κα­νι­κού κι­νη­μα­το­γρά­φου που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Λος Άν­τζε­λες το βράδυ της Κυ­ρια­κής (το­πι­κή ώρα/ πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες Δευ­τέ­ρας στην Ελ­λά­δα).

Το ίδιο βρα­βείο διεκ­δι­κού­σαν οι ται­νί­ες “Η Άφιξη” (“Arrival”) του Ντενί Βιλ­νέβ, “Fences” του Ντέν­ζελ Ουά­σινγ­κτον, “Αντιρ­ρη­σί­ας συ­νεί­δη­σης” (Hacksaw Ridge) του Μελ Γκί­μπ­σον, “Πάση Θυσία” (“Hell or High Water”) του Ντέι­βιντ Μα­κέν­ζι, ” Αφα­νείς Ηρω­ί­δες” (“Hidden Figures”) του Θί­ο­ντορ Μέλφι, “La La Land” του Ντέι­μιεν Σαζέλ, “Lion” του Γκαρθ Ντέι­βις και “Μια πόλη δίπλα στη Θά­λασ­σα” (“Manchester by the Sea”) του Κένεθ Λό­νερ­γκαν.

Το απί­στευ­το της βρα­διάς ήταν όταν ο πα­ρου­σια­στής Γουό­ρεν Μπίτι αρ­χι­κά ανα­κοί­νω­σε εκ πα­ρα­δρο­μής ότι το μιού­ζι­καλ “La La Land” πήρε το βρα­βείο, προ­κα­λώ­ντας σύγ­χυ­ση. Ο Μπίτι στη συ­νέ­χεια είπε ότι του έδω­σαν ν’ ανοί­ξει λάθος φά­κε­λο. Στο με­τα­ξύ δύο πα­ρα­γω­γοί του μιού­ζι­καλ, το οποίο εθε­ω­ρεί­το το με­γά­λο φα­βο­ρί εδώ και εβδο­μά­δες ευ­χα­ρι­στού­σαν την Αμε­ρι­κα­νι­κή Ακα­δη­μία Κι­νη­μα­το­γρά­φου για την τιμή, όταν ένας από αυ­τούς αντι­λή­φθη­κε το λάθος ενώ­πιον εκα­το­ντά­δων εκα­τομ­μυ­ρί­ων τη­λε­θε­α­τών σε μια βρα­διά που με­τα­δι­δό­ταν απευ­θεί­ας πα­γκο­σμί­ως.

Βραβεία Οσκαρ: Απίστευτη γκάφα με την καλύτερη ταινία της χρονιάς

Ο Ντέι­μιεν Σαζέλ έλαβε το βρα­βείο Όσκαρ σκη­νο­θε­σί­ας για το μιού­ζι­καλ La La Land, και έγινε στα 32 του χρό­νια ο νε­ό­τε­ρος σκη­νο­θέ­της που το έχει επι­τύ­χει ποτέ.

Οι άλλοι υπο­ψή­φιοι ήταν ο Ντενί Βιλ­νέβ (Η Άφιξη), ο Μελ Γκί­μπ­σον (Αντιρ­ρη­σί­ας Συ­νεί­δη­σης), ο Κένεθ Λό­νερ­γκαν (Μια πόλη δίπλα στη Θά­λασ­σα) και ο Μπάρι Τζέν­κινς (Moonlight).

Εχασε ο Αστα­κός

Ο Κένεθ Λό­νερ­γκαν έλαβε το βρα­βείο Όσκαρ για το κα­λύ­τε­ρο πρω­τό­τυ­πο σε­νά­ριο, αυτό της ται­νί­ας Μια πόλη δίπλα στη Θά­λασ­σα (Manchester by the Sea).

Οι άλλοι υπο­ψή­φιοι σε αυτή την κα­τη­γο­ρία ήταν οι Τέι­λορ Σέ­ρι­νταν (Πάση Θυσία), Ντέι­μιεν Σαζέλ (La La Land), Γιώρ­γος Λάν­θι­μος και Ευ­θύ­νης Φι­λίπ­που (Ο Αστα­κός) και Μάικ Μιλς (Κα­τα­πλη­κτι­κές γυ­ναί­κες).

Μου­σι­κή

Ο Τζά­στιν Χόρ­βιτς έλαβε δύο βρα­βεία Όσκαρ, του κα­λύ­τε­ρου σά­ου­ντρακ και του κα­λύ­τε­ρου πρω­τό­τυ­που τρα­γου­διού, όπως ανα­με­νό­ταν από πολ­λούς ότι θα κα­τά­φερ­νε ο συν­θέ­της της μου­σι­κής μιας ται­νί­ας που θε­ω­ρεί­ται πως ανα­γεν­νά το είδος των μιού­ζι­καλ, του La La Land.

Η ται­νία είχε συ­γκε­ντρώ­σει εξάλ­λου τις πε­ρισ­σό­τε­ρες υπο­ψη­φιό­τη­τες (14) για τα πιο πε­ρί­βλε­πτα κι­νη­μα­το­γρα­φι­κά βρα­βεία, κυ­ρί­ως χάρη στη δου­λειά του Χόρ­βιτς.

Ο συν­θέ­της ευ­χα­ρί­στη­σε πα­ρα­λαμ­βά­νο­ντας τα αγαλ­μα­τί­δια τον «υπέ­ρο­χο φίλο του Ντέι­μιεν» Σαζέλ, τον σκη­νο­θέ­τη της ται­νί­ας, καθώς και «όλους τους μου­σι­κούς του Λος Άν­τζε­λες» που συμ­με­τεί­χαν στην εκτέ­λε­ση της δου­λειάς του.

Το βρα­βείο πρω­τό­τυ­που τρα­γου­διού έλαβε το “City of Stars”. Είναι ιδιαί­τε­ρα σπά­νιο πως δύο τρα­γού­δια της ται­νί­ας La La Land ήταν υπο­ψή­φια για το βρα­βείο. Το δεύ­τε­ρο ήταν το “Audition (The Fools Who Dream)”.

Πρω­τσγω­νι­στές

Η ‘Εμα Στό­ουν κέρ­δι­σε το Οσκαρ α’ γυ­ναι­κεί­ου ρόλου για την ερ­μη­νεία της στο μιού­ζι­καλ “La La Land”, όπου υπο­δύ­ε­ται μια νεαρή ηθο­ποιό η οποία τρα­γου­δά και παί­ζει κλα­κέ­τες.

Η μόλις 28 ετών Στό­ουν διεκ­δι­κού­σε το βρα­βείο αυτό μαζί με τις Ιζα­μπέλ Ιπέρ στην ται­νία “Εκεί­νη” (Elle), Ρουθ Νέγκ στην ται­νία “Loving”, Νά­τα­λι Πόρ­τμαν στην ται­νία “Jackie” και Μέριλ Στριπ στην ται­νία “Florence: Φάλ­τσο Σο­πρά­νο” (Florence Foster Jenkins).

Ο Κέισι ‘Αφλεκ κέρ­δι­σε το πρώτο του ‘Οσκαρ για την ερ­μη­νεία του στην ται­νία “Μια πόλη δίπλα στη Θά­λασ­σα” (“Manchester by the Sea”).

Ο Κέισι ‘Αφλεκ, που βγαί­νει έτσι από τη σκιά του αδελ­φού του Μπεν, διε­δι­κού­σε το ‘Οσκαρ α΄αν­δρι­κού ρόλου μαζί με τους ‘Αντριου Γκάρ­φιλντ (“Αντιρ­ρη­σί­ας συ­νεί­δη­σης”), Ράιαν Γκό­σλινγκ (“La La Land”), Βίγκο Μόρ­τεν­σεν (“Captain Fantastic”) και Ντέν­ζελ Ουά­σινγ­κτον (“Fences”).

Ημε­ρη­σία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.