ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Χατζημάρκος: Μία σύγχρονη Μονάδα Αντίστροφης Όσμωσης, έφθασε στον ΧΥΤΑ της Κω και μπαίνει τέλος σε καταστάσεις που τη λύση δίνει μόνο η υπευθυνότητα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Στην επί­σκεψη του στο νησί της Κω  και στο γεγονός ότι στον ΧΥΤΑ του νησιού έχει φθάσει μια σύγ­χρονη μονάδα Αντί­στρο­φης Όσμωσης ανα­φέ­ρε­ται με ανάρ­τηση του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου και πρό­ε­δρος της ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος.

«Η Κως, όπως και όλα τα νησιά μας, απο­κτούν μέσα απο την σκληρή, μεθο­δική και καθη­με­ρινή δουλειά του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου τις περι­βαλ­λο­ντι­κές υπο­δο­μές που έχει ανάγκη», υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Χατζη­μάρ­κος.

Η ανάρ­τηση του ανα­λυ­τικά:

Χθές, μετά την Κάλυμνο βρε­θή­καμε στην Κω. Ανάμεσα στις εκδη­λώ­σεις όπου είχαμε την χαρά να παρευ­ρε­θούμε και να συνα­ντή­σουμε φίλους, μπο­ρέ­σαμε να πάρουμε και ενη­μέ­ρωση για την πορεία απο­κα­τά­στα­σης του ΧΥΤΑ Κω. Απο­κα­τά­στα­σης, λόγω της γνωστής, ειπω­μέ­νης πολ­λά­κις, τρα­γι­κής κατά­στα­σης στην οποία τον παρα­λά­βαμε πρίν απο μερι­κούς μήνες. Στο διά­στημα που μεσο­λά­βησε, έχει ήδη γίνει πολλή δουλειά η οποία δεν θα στα­μα­τή­σει μέχρι να ολο­κλη­ρώ­σουμε την απο­κα­τά­σταση και να μετα­μορ­φώ­σουμε πλήρως ένα χώρο που προ­σέ­βαλε το περι­βάλ­λον και τον πολι­τι­σμό μας. Απο την πρώτη στιγμή, ένα απο τα δεκάδες θέματα που εντο­πί­στη­καν ήταν και αυτό της δια­χεί­ρι­σης, ή για την ακρί­βεια της μη δια­χεί­ρι­σης, των στραγ­γι­σμά­των.

Μία σύγ­χρονη Μονάδα Αντί­στρο­φης Όσμωσης, έχει φτάσει στον ΧΥΤΑ της Κω. Μια Μονάδα που βάζει ένα τέλος σε κατα­στά­σεις που δεν καλύ­πτο­νται με δηλώ­σεις αλλά μόνο με υπευ­θυ­νό­τητα. Και φυσικά με δουλειά.

Όπως, με υπευ­θυ­νό­τητα προ­χω­ρή­σαμε στην δημο­πρά­τηση και ενός δεύ­τε­ρου έργου στον ΧΥΤΑ Κω γιατί η περί­ο­δος των “εξω­τε­ρι­κών εχθρών” έχει ακρο­α­τή­ριο και αναφορά μόνο στο παρελ­θόν που μας τραυ­μά­τισε.

Η Κως, όπως και όλα τα νησιά μας, απο­κτούν μέσα από την σκληρή, μεθο­δική και καθη­με­ρινή δουλειά του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου τις περι­βαλ­λο­ντι­κές υπο­δο­μές που έχει ανάγκη.

Μα πόσο δύσκολο ήταν να γίνουν αυτά, με ρωτούν οι πολίτες της Κω. Οταν γίνο­νται πράξη σε μήνες αυτά που δεν γινό­ντου­σαν επι χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες πλή­ρω­ναν τέλη για αυτά, η απά­ντηση στο ερώτημα είναι περιττή. Οση κατα­σκευα­σμένη ένταση και να προ­κα­λεί­ται, αυτό που μένει στην κοι­νω­νία είναι το έργο.

Το έργο που δίνει πρόσημο.

Το έργο που δίνει απο­τε­λέ­σματα στην πράξη, στο πεδίο και μετρή­σιμα και όχι στην φαντα­σία και στα λόγια. Με σεβασμό στο καθήκον και τους πολίτες.

Καλη­μέρα, καλή εβδο­μάδα

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.