Τοπικές Ειδήσεις

Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση της Εισαγγελέως για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας της κακοποιηθείσας 8χρονης και των αδελφιών της

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας θα εκδικαστεί σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας των 4 παιδιών των γονέων της 8χρονης που κακοποιήθηκε στη Ρόδο.
Με διατάξεις της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου το 8χρονο κορίτσι έχει μεταφερθεί και φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Ρόδου, τα δύο του αδέλφια ηλικίας 10 και 12 ετών σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας της Κρήτης και το μόλις 6 μηνών αδελφάκι του στο παιδικό χωριό SOS της Κρήτης.
Η μητέρα έχει διακόψει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε και είναι εκ νέου ζευγάρι με τον ναυτικό σύζυγό της, διάδικο στην ίδια υπόθεση.
Προσπαθεί να διατηρήσει την επιμέλεια των παιδιών της και έχει αναθέσει την εκπροσώπησή τους στη δικηγόρο κ. Μαρία Κρικοπούλου που θα υποβάλει σήμερα τις προτάσεις τους αιτούμενη την ακύρωση της αίτησης της Εισαγγελέως.
Η Εισαγγελέας θεωρεί σύμφωνα με τις πληροφορίες τη μητέρα ακατάλληλη λόγω αναρτήσεών της σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με προκλητικό φωτογραφικό υλικό, στις οποίες είχαν πρόσβαση και τα παιδιά, στο ό,τι υπήρξαν τα παιδιά παραμελημένα και ότι οι συνθήκες ανατροφής τους δεν υπήρξαν υγιεινές και περαιτέρω στο γεγονός ότι όταν διαπιστώθηκε ερυθρότητα στα γενετικά όργανα της 8χρονης προέβη με τη θεία του παιδιού σε απίστευτες ενέργειες αντί να σπεύσει για έλεγχο σε παιδίατρο.
Η πλευρά της μητέρας επισημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία καταδικαστική απόφαση και καμία δίωξη εις βάρος της ίδιας ή του συζύγου της και ότι η δίωξη εις βάρος του πατέρα της δεν έχει απαγγελθεί επισήμως, ούτε έχει απολογηθεί και δεν έχει ακόμη κριθεί δικαστικώς.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι δεν υφίσταται καμία έκθεση από πραγματογνώμονα ή κοινωνική υπηρεσία που να δικαιολογεί την αφαίρεση της γονικής μέριμνας των παιδιών της. Απεναντίας, έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας, όπως τονίζει, στα δύο παιδιά της από τον πρώτο της γάμο που υπήρξε χήρα, κάνει αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς της με τα δύο της κορίτσια και περαιτέρω ότι δεν έχει προκύψει από εξαντλητικό έλεγχο κακοποίησή τους.
Επισημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και ζητεί την απόρριψη της εισαγγελικής αιτήσεως.
Στο μεταξύ εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου, μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων, η κύρια ανάκριση στη δικογραφία της κακοποίησης του 8χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε διώξεις στον 78χρονο παππού του παιδιού για:
-Βιασμό κατ’ εξακολούθηση.
-Γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση, με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.
-Κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.
-Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών από ανιόντα κατ’ εξακολούθηση.
Ο παππούς έχει αρνηθεί την τέλεση των αδικημάτων αυτών και εμμένει στα όσα έχει ομολογήσει η 50χρονη θεία του παιδιού, ότι δηλαδή έστησε μια σκευωρία προκειμένου να εξασφαλίσει ευτελές οικονομικό αντάλλαγμα και ότι με το δάκτυλο προκάλεσε τη ρήξη του παρθενικού υμένα του κοριτσιού.
Στο πλαίσιο της ανακρίσεως αναμένεται να διευκρινισθούν εξάλλου τα όσα κατάγγειλε εις βάρος του 78χρονου, μια 52χρονη σήμερα, ομογενής από τις Η.Π.Α., που διατείνεται ότι τη βίασε σε μικρή ηλικία και τα οποία προσέδωσαν νέα διάσταση στην υπόθεση.
Ο 78χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έμαθε ότι η εγγονή του είχε πειραχτεί από κάποιον στα γεννητικά της όργανα, ήταν ο πρώτος που συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και ανακάλυψαν την ένοχο η οποία ομολόγησε τη βδελυρή της πράξη και το κίνητρό της, το οποίο ήταν οικονομικό.
Από την ιατροδικαστική εξέταση και την εξέταση γυναικολόγου προέκυψε ότι το παιδί είχε φλεγμονή και είχε υποστεί μερική ρήξη του παρθενικού του υμένα.
Αποκλείστηκε εξάλλου να έχει υποστεί παρά φύση βιασμό από διαδοχικές εξετάσεις και ουσιαστικά «διαψεύστηκε» ακατάληπτη περιγραφή του παιδιού, με νοητική στέρηση, σύμφωνα με την οποία ο παππούς της έβαλε κάτι που περιγράφει σαν μαχαίρι.
Ο ιατροδικαστής στην τελευταία του έκθεση πιθανολογεί σφόδρα ότι η διακόρευση του παιδιού προήλθε από δάκτυλο, μετά και την ομολογία της 50χρονης θείας.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η θεία του παιδιού έχει ομολογήσει ότι επεδίωξε, εξαπατώντας τη μητέρα, να εξασφαλίσει χρήματα από την ίδια και τον παππού (200 και 500 ευρώ αντίστοιχα).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου