Αισιόδοξος για την πορεία των έργων στο νησί της Καρπάθου, εμφανίσθηκε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Λάμπρου. Με αφορμή και την παρουσία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, ο κ. Λάμπρου μίλησε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή για μια σειρά από έργα:

«Είμαστε αισιόδοξοι πως μερικά από τα έργα που έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου για την Κάρπαθο, θα πάρουν την σειρά τους και για τα νησιά -πέραν της Ρόδου. Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο στην θητεία μας, και πρέπει να δείξουμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε αρκετά από τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Ειδικά για το νησί της Καρπάθου, είναι σε εξέλιξη η οριστική μελέτη για τον λιμένα και βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης από την ειδική επιτροπή, ενώ είμαστε εν αναμονή της εκπόνησης μίας ακόμη μελέτης για την κατασκευή ενός παραλιακού πεζοδρομίου στο κέντρο της πόλης των Πηγαδίων. Θεωρώ ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει το περιθώριο να κάνει πολλές περισσότερες παρεμβάσεις και έργα από ό,τι οι δήμοι στα νησιά. Απομένει να το δούμε αυτό στην πράξη», τόνισε ο κ. Λάμπρου.
Σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη «έξαρση» του φαινομένου που σημειώθηκε στο νησί, να δηλητηριάζονται δηλαδή κατοικίδια ζώα με φόλες, γεγονός που οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου να λάβει απόφαση με την οποία καταδικάζει τις απαράδεκτες και απάνθρωπες αυτές ενέργειες, ο δήμαρχος, δήλωσε:
«Κοιτάξτε, αυτό το φαινόμενο ταλανίζει όλη την χώρα και αφορά την κακοποίηση των ζώων. Αυτή την κατάσταση ο Δήμος Καρπάθου δεν μπορεί πλέον να την ανεχτεί γι αυτό και εκδώσαμε σχετικό ψήφισμα. Ωστόσο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια καμπάνια ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας, απέναντι στην συμπεριφορά των ζώων. Ο άνθρωπος που κακοποιεί ένα ζώο, πολύ εύκολα μπορεί να κακοποιήσει και έναν άλλον άνθρωπο. Σε αυτή την προσπάθεια θα ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, η μορφή αυτή της εγκληματικότητας που λαμβάνει διαστάσεις, δεν αντικατοπτρίζει την κοινωνία της Καρπάθου, αλλά μερικούς συγκεκριμένους ανεγκέφαλους που προσπαθούν να κάνουν κακό».
Τέλος, ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε στην συγκοινωνία του νησιού από αέρος λέγοντας πως τον χειμώνα, υπάρχουν τρία αεροπορικά δρομολόγια που συνδέουν την Κάρπαθο με την Ρόδο ανά εβδομάδα ενώ με την Αθήνα, είναι δέκα αεροπορικά δρομολόγια.
«Ωστόσο από την 1η Απριλίου και μετά, υπερδιπλασιάζονται τα αεροπορικά δρομολόγια, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ενισχύονται, ενώ η άφιξη του Μπλου Σταρ, μας έχει βοηθήσει πολύ. Παράλληλα, εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε τον Τουρισμό στο νησί μας, με διαφήμιση και προβολή και με συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις» είπε ο κ. Λάμπρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ