Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χτες η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, με την παρουσία του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου και εκπροσώπων του Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τελωνείου.
Την πίτα ευλόγησε ο π.Χρήστος εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του.
Ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, λέγοντας: «Είμαστε ταγμένοι να προχωρήσουμε στο έργο που πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Το Λιμενικό Ταμείο είστε εσείς που εκτός από τις υπηρεσίες σας, προσφέρετε και κοινωνικό έργο το οποίο θα αφήσει το αποτύπωμά σας στον τόπο. Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, απαιτούν να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε καλή συνεργασία. Η κοινωνία ζητάει πολλά από εμάς. Σήμερα είναι και η πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος και εύχομαι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον μέγιστο βαθμό».
Ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το 2017 και εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το νέο έτος, όσον αφορά τον σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου για έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά.
«Το 2017 ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος. Για φέτος, ο προϋπολογισμός μας ανέρχεται στα 12 εκ. ευρώ ενώ το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 8 εκ. ευρώ. Αυτά που μας απασχόλησαν όσον αφορά τα έργα και τις παρεμβάσεις στα νησιά μας, ήταν αρκετά και μπορώ να πω ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Εμείς θα συνεχίσουμε και θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει –κυρίως για έργα που είναι πολύ σημαντικά, όπως ο ξύλινος πεζόδρομος που είναι ένα έργο ήδη ώριμο. Έχουμε υποβάλει την σχετική μας πρόταση για να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να προχωρήσει. Επιπλέον, μας ενδιαφέρει το ανατολικό μέτωπο για έναν μώλο, 152 μέτρων, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ και θέλουμε να το υλοποιήσουμε σύντομα. Όσον αφορά την ανάπλαση στην Ακαντιά έχουν γίνει κάποια έργα, όπως ασφαλτοστρώσεις και πεζόδρομοι, ενώ θα υποβάλουμε και την πρότασή μας για την κατασκευή διώροφου χώρου στάθμευσης που θα εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες του λιμανιού όσο και της πόλης της Ρόδου. Αυτά τα έργα θα αναβαθμίσουν όλη την πόλη αλλά και το λιμάνι μας» όπως ανέφερε.
Μίλησαν ακόμη ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ο δήμαρχος Καρπάθου και η κα Μαρίκα Δεληγιάννη από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο δήμαρχος Ρόδου
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή στα τρία χρόνια της θητείας της, τα οποία ήταν πολύ δύσκολα: «Αυτά που αντιμετωπίσαμε εμείς, δεν τα έχει αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Κι αυτό, βέβαια δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση. Συμφωνούν και οι συνάδελφοί μου δήμαρχοι ανά την χώρα καθώς βρεθήκαμε σε πολύ κακές πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες, χάσαμε πολλούς πόρους (μέχρι και 60%) ενώ αντιμετωπίζουμε ακόμη τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και του δημοσιονομικού ελέγχου. Δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοδύναμης ενέργειας. Δυστυχώς δεν έχουμε πλέον ευχέρεια κινήσεων όπως οι προκάτοχοί μας. Κάναμε περικοπές παντού και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα για να προωθήσουμε έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου».
Είπε ακόμη πως ήταν δική του και συνειδητή επιλογή να μην είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, καθώς πρόκειται για μια θέση που απαιτεί «πλήρη απασχόληση». Παράλληλα, υπογράμμισε πως έγιναν πολλά βήματα από την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και μπήκε μια τάξη σε καίριες περιοχές όπως π.χ. στο Μανδράκι με τα κιόσκια.

«Το Λιμενικό Ταμείο κάνει έργο που δεν είναι τόσο εμφανές αλλά είναι ουσιαστικό. Το σπουδαιότερο για μένα, είναι η παραγωγική δουλειά από τις υπηρεσίες και την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου», ανέφερε, ευχόμενος να αναδειχθεί φέτος το έργο που έχει παραχθεί, με κύριο στόχο την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.
«Αυτό το μέρος…. πάσχει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που σας ζητάω είναι να δοθεί έμφαση σε αυτή την περιοχή ώστε να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί σωστά. Θέλω ακόμη να πιστεύω πως πρέπει να προωθηθεί και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η οποία θα είναι και η αφελτηρία για την οικονομική βελτίωση της χώρας μας και των νησιών μας» κατέληξε ο κ. Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ