Αντιπροσωπεία από την Νότια Ρόδο θα πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις των αγροτών που θα πραγματοποιηθούν την 1η Φεβρουαρίου.
Όπως δήλωσαν χτες στην «δ» τόσο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών κ. Γιώργος Σαββίδης όσο και το μέλος, κ. Ηλίας Λέργος, οι αγρότες της Ρόδου θα δώσουν το παρών σε κάθε κινητοποίηση και στα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται σε κεντρικό επίπεδο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ήδη έγιναν συναντήσεις στη Νότια Ρόδο ενώ οι αγρότες και παραγωγοί του νησιού μας, παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κλάδο τους, καθώς πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Λέργο: «Οι αγρότες της Ρόδου θα συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση κεντρικά. Στις επόμενες μέρες θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις στη Νότια Ρόδο και θα αποφασίσουμε κι εμείς την μορφή των κινητοποιήσεών μας» μη αποκλείοντας τα μπλόκα με τρακτέρ στο νησί.
«Ως επί το πλείστον, τα προβλήματα των αγροτών είναι κοινά σε όλη την χώρα. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό παραμένουν άλυτα. Η δική μας διαφοροποίηση εδώ στην Ρόδο, είναι το κόστος παραγωγής, αφού δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε εύκολα. Μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για την Ρόδο, βρισκόμαστε σε πιο δυσχερή θέση. Ο δικός μας κλάδος, δεν έχει πια πολλά περιθώρια για καλλιέργειες και δραστηριότητες και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο αυξημένος ΦΠΑ επιβαρύνει και τα γεωργικά εφόδια με συνέπεια να μην μπορούμε να ακολουθήσουμε τους συναδέλφους μας από την υπόλοιπη χώρα στην παραγωγή, ούτε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές» όπως ανέφερε.
Χτες πάντως, συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα αγροτών Ελλάδας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας, με την συμμετοχή αγροτών κυρίως από την Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Οι αγρότες που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο με τρακτέρ την 1η Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica, ενώ μετά το συλλαλητήριο αναμένεται νέα συνάντηση και συνεδρίαση της επιτροπής ώστε να συζητηθούν οι μορφές των κινητοποιήσεών τους.
Από τη Λάρισα το μέλος της επιτροπής κ. Γιώργος Μαχάς, σε δήλωσή του τόνισε ότι «οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν ένα νέο αγώνα για τα δύσκολα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αλλά και τα επόμενα» ενώ από την μεριά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος, είπε πως «οι διαθέσεις των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια είναι να υπάρξει κοινή πορεία του αγώνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ