Ρεπορτάζ

Απερρίφθη η ένσταση του δημάρχου Μεγίστης

Με την υπ’ αρίθμ. 202/2014 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η ένσταση του δημάρχου Μεγίστης κ. Παύλου Πανηγύρη κατά των κ.κ. Γεωργίου Αχλαδιώτη και Νικολάου Ασβέστη, πρώην μελών της παράταξής του, που συγκρότησαν νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη.
Ο κ. Πανηγύρης, όπως έγραψε η «δημοκρατική», διατείνεται ότι οι ανωτέρω κακώς εξελέγησαν με τον συνδυασμό «Καστελόριζο Πολίτες εν Δράσει» λόγω ασυμβίβαστου εξαιτίας οφειλών, όπως ρητά αναφέρεται στο Άρθ. 15 του Ν.3852/2010 9ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τεύχος Β.
Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι ο κ. Αχλαδιώτης δεν εξόφλησε οφειλές του προερχόμενες από ύδρευση ύψους 4.597,93 € και ο κ. Ασβέστης οφειλές ύψους 620,38 €.
Το δικαστήριο έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, ούτε και ο κ. Πανηγύρης προσκόμισε κανένα από τα προβλεπόμενα εκ του νόμου αποδεικτικά στοιχεία, όπως αποδεικτικό επίδοσης των σχετικών ατομικών ειδοποιήσεων στους κ.κ. Αχλαδιώτη και Ασβέση, ώστε να συνάγεται με απόλυτα σαφή τρόπο ότι έλαβαν γνώση των οφειλών τους σε χρονικό σημείο προγενέστερο της εγκατάστασής τους ως δημοτικών συμβούλων.
Εκρινε επιπλέον ότι σημειώθηκε καθυστέρηση και εν γένει δυσλειτουργία στη διαδικασία έκδοσης των λογαριασμών ύδρευσης και την έκδοση ειδοποιητηρίων οφειλών, λόγω έλλειψης προσωπικού, φόρτου εργασίας και άρνησης της ταμία να αναλάβει τα σχετικά με την ύδρευση καθήκοντα.
Η πλευρά των κ.κ. Αχλαδιώτη – Ασβέστη, εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους κ.κ. Φώτη Κωστόπουλο και Αικ. Κούρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου