Γράφει ο
Νεκτάριος Καλογήρου

Με νύχια και με δόντια παλεύουν οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί να πουλήσουν τουριστικά πακέτα για την καλοκαιρινή σεζόν 2021 και οι ημέρες ορόσημα όπως η αυριανή Black Friday, καθώς και η Cyber Monday της προσεχούς Δευτέρας δε θα ήταν δυνατόν να μην τύχουν εκμετάλλευσης για προσφορές θερινών διακοπών.
Η Ρόδος ως όνομα φιγουράρει σε δεκάδες απ’ αυτές, που γίνονται από τους Tour Operators των οποίων η δουλειά προβολής και προώθησης των προορισμών δεν σταματά, έστω κι αν τριγύρω τα πάντα μοιάζουν να καταρρέουν. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι προβαλλόμενες προσφορές που έχουν ενδιαφέρον, αλλά και οι ημερομηνίες που τις συνοδεύουν και που κρύβουν μέσα τους τον προγραμματισμό εκκίνησης της επόμενης τουριστικής περιόδου για τα ξενοδοχεία και την κρουαζιέρα.
Οι προσφορές που ακολουθούν ανέβηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες στα website των τουριστικών οργανισμών και αφορούν πακέτα διακοπών σε ξηρά και θάλασσα. Τα κοινά τους χαρακτηριστικά για τη Ρόδο εντοπίζονται στις ημερομηνίες έναρξης της τουριστικής περιόδου η οποία και χρονοθετείται την 1η Μαΐου 2021 με πτήσεις τσάρτερ και την 15η Μαρτίου 2021 για την κρουαζιέρα. Ασφαλώς, τα δεδομένα αυτά διαφοροποιούνται διαρκώς. Για το λόγο αυτό τα στοιχεία, οι ημερομηνίες και οι τιμές αποτελούν περισσότερο ένα είδος «φωτογραφικής αποτύπωσης» της κατάστασης όπως σήμερα είναι διαμορφωμένη και όχι τον κανόνα ή τους κανόνες που θα ισχύουν στην επόμενη σεζόν.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πολλές φορές οι Tour Operators προχωρούν σε προσφορές, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ξενοδόχους, απλώς και μόνο για να σφυγμομετρήσουν τη διάθεση της αγοράς.

Black Friday τιμές
και ημερομηνίες με TUI,
Der Touristik και All Tours
Οι προσφορές της TUI αφορούν στη Μεγάλη Βρετανία, του Der Touristik στις Σκανδιναβικές χώρες και του All Tours στη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται το μεγαλύτερο εύρος των αγορών με τις οποίες δουλεύει η Ρόδος.
«Είμαστε έτοιμοι να σας φέρουμε ορισμένα από τα καλύτερα deals που μπορείτε να βρείτε στην Black Friday. Προσαρμόζουμε τις τιμές μας για τους προορισμούς σε όλο τον πλανήτη για διακοπές το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και για τον χειμώνα του 2021» αναφέρει η TUI UK στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ειδικά για την αυριανή ημέρα. Στην ίδια σελίδα κάνει ευθεία αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, που αποτελούν, όπως σημειώνει, «κοντινούς προορισμούς διακοπών».
Όσοι αύριο, «από την άνεση του καναπέ τους», αγοράσουν τουριστικό πακέτο για τη Ρόδο μέσω της TUI UK, θα μπορούν να πάρουν:
Αεροπορικά εισιτήρια, 7 νύχτες διαμονή και all inclusive διατροφή, ενδεικτικά στα ακόλουθα ξενοδοχεία:
– Holiday Village Antlantica, στα Κολύμπια (εμφανίζεται πρώτο στη λίστα των προτάσεων) με 878 λίρες το άτομο και έναρξη διακοπών από την 1η Μαΐου.
– Sun Palace Hotel στην Ιαλυσό (φέτος ήταν κλειστό), με 540 λίρες το άτομο και έναρξη διακοπών την 1η Μαΐου.
– Rhodes Horizon Resort (πρώην Belvedere στη Ρόδο), με 501 λίρες το άτομο (αναχώρηση από Bristol) και έναρξη διακοπών την 1η Μαΐου.
– Akti Imperial (πρώην Capsis) με 582 λίρες το άτομο και έναρξη διακοπών στις 19 Μαΐου.
– Lindos White Hotel & Suites, στις 461 λίρες το άτομο (θα είναι η χαμηλότερη προσφορά που θα έχει αύριο η TUI UK), με αναχώρηση από το Bristol και έναρξη διακοπών την 1η Μαΐου.
Για τη Σκανδιναβική αγορά που αποτέλεσε τον μεγάλο απόντα της περασμένης τουριστικής περιόδου, ο Der Touristik από αύριο και μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα έχει ενεργή προσφορά για πέντε διανυκτερεύσεις, δύο ατόμων σε μια σειρά προορισμών. Για τη Ρόδο το πακέτο των πέντε διανυκτερεύσεων προσφέρεται για 45 ξενοδοχεία και θα ισχύσει για έναρξη διακοπών από 08 Μαΐου. Ενδεικτικά, σημειώνονται:
– Mitsis Grand Hotel Ρόδος, 5 βράδια, για δύο άτομα, 724 ευρώ, all inclusive
– Atrium Platinum (μόνο για λίγα δωμάτια), 542 ευρώ, για δύο άτομα, 5 βράδια
– The Ixian Grand, 382 ευρώ, δύο ενήλικες, πέντε βράδια.
Τέλος ο All Tours, που αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις του Tour Operating στη Γερμανία έχει διαμορφώσει πακέτο 7 διανυκτερεύσεων, χωρίς αεροπορικά εισιτήρια και χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για all inclusive διατροφή. Όλες οι προσφορές του Οργανισμού έχουν σαν εκκίνηση διακοπών την 7η Μαΐου. Ενδεικτικά σημειώνονται:
– Fantasia Hotel στα Κολύμπια, 7 νύχτες σε δίκλινο, με 379 ευρώ το άτομο
– Esperia city hotel στη Ρόδο, 7 νύχτες σε δίκλινο, με 387 ευρώ το άτομο
– Kresten Palace στην Καλλιθέα από 424 ευρώ το άτομο, 7 νύχτες,

Μεγάλες προσφορές
από την κρουαζιέρα
Είναι λίγα όσα και να γραφτούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες κρουαζιέρας. Με τα καράβια να έχουν παραμείνει επί μήνες σε ακινησία οι εταιρείες τους έμειναν χωρίς εισπράξεις να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες αιτήματα επιστροφής χρημάτων . Η οικονομική τους στενότητα φαίνεται στις προσφορές, οι οποίες ομολογουμένως είναι αρκετά δελεαστικές.
Από τις ανακοινώσεις προσφορών που ετοιμάζουν για την Black Friday εταιρείες κρουαζιέρας που προσεγγίζουν τη Ρόδο, φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν τους πλόες τους από τον Μάρτιο του 2021.
«Μετέφερε τον εαυτό σου πίσω στην εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κάνοντας βόλτες στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης της Ρόδου» αναφέρει μεταξύ των άλλων στο κάλεσμά της η εταιρεία Azamara Cruises. Η προσφορά της προβλέπει πίστωση μέχρι 1000 δολάρια πάνω στο καράβι για εκείνους που θα κάνουν κράτηση μέχρι το επόμενο Σάββατο 05 Δεκεμβρίου. Η πίστωση αφορά δραστηριότητες πάνω στο καράβι, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν αυτή αφορά και το φαγητό.
Η Celestyal Cruises διαθέτει μόνο για λίγες μέρες με 399 ευρώ (αντί για 499 ευρώ) το άτομο την τετραήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο μόνο για όσους προλάβουν να κάνουν την κράτησή τους πολύ γρήγορα. Η τιμή περιλαμβάνει ασφάλεια υγείας κατά του Covid-19 και η προσφορά θα παραμείνει ενεργή για όσους εργάζονται στον κλάδο της παροχής υγείας. Η Celestyal Cruises δίνει εκκίνηση των κυκλικών κρουαζιέρων στο Αιγαίο από τις 15 Μαρτίου 2021.
Από τη δική της πλευρά η εταιρεία Carnival Cruises για την αυριανή μέρα και μέχρι την Κυριακή προσφέρει «Blowout Sale» με έκπτωση 30% στην τιμή πακέτου και αναβάθμιση δωματίου, εφόσον όμως πληρωθεί προκαταβολή ύψους 50%.

Τέλος η Holland America Lines, για εκείνους που θα κάνουν κράτηση από αύριο έως την 1η Δεκεμβρίου προσφέρει δωροκάρτες των 50 και των 100 δολαρίων, ανάλογα με το πακέτο που θα προπληρώσουν «Save Now, Cruise Later».
Πρέπει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένη ημερομηνία εκκίνησης των κρουαζιέρων στο Αιγαίο δίνει μόνο η εταιρεία Celestyal Cruises.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ