Ειδήσεις

Αν. Ανδρεάδης : Το παράδειγμα της Ισπανίας, που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε

Στο παράδειγμα της Ισπανίας, όπου οι μισθοί των εργαζόμενων στον Τουρισμό, είναι πολύ υψηλότεροι από τους αντίστοιχους ελληνικούς, και η συνολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, είναι πολύ μικρότερη, αφού το κράτος έχει μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, συγκεντρώνοντας όμως περισσότερα έσοδα, από την αύξηση της Απασχόλησης, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΣΑΝΗ και της IKOS, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Συμπλήρωσε δε ότι με ΦΠΑ στο 10%, τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή, η Ισπανία αποτελεί προνομιακό «εταίρο» για τον ξενοδόχο.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους να επενδύσουν, υπογραμμίζοντας ότι στην Ισπανία, τα κόστη είναι υψηλότερα, αλλά όλα τα θέματα είναι λυμένα… Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης, τόνισε ότι η Ισπανία είναι ένας κύριος προορισμός επενδύσεων, ενώ η Ελλάδα , είναι ακόμη «exotic destination»…

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου