Πολιτιστικά

Εικαστική έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με τίτλο: «Εαυτός»

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου παρουσιάζει, την εικαστική έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με τίτλο: «Εαυτός» στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, και η έκθεση θα διαρκέσει έως και την 31η Οκτωβρίου 2019.

H ομάδα φωτογραφίας Almas, με υπεύθυνη τη Νίκη Σπάρταλη και η ομάδα ζωγραφικής Van Gens, με υπεύθυνη τη Νατάσα Σαβράνη, δούλεψαν ομαδικά με στόχο να δημιουργηθούν έργα με τη χρήση μικτής τεχνικής.

11 φωτογράφοι και 8 ζωγράφοι παρουσιάζουν «συγκάτοικες εικόνες», έργα που γεννήθηκαν από αρχέτυπα που κοιμούνται στο βάθος του ασυνείδητου, αλλά και από την απέραντη μοναξιά που δημιουργεί η αγωνία του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τον διπλανό του. Μέσα από τη διαλογικότητα που ανακύπτει από τη συνεργασία σε ζεύγη, ο ένας γίνεται καθρέφτης του άλλου, «ένας εαυτός μέσα στον εαυτό», ή αλλιώς συνδημιουργός ενός μικρού, περίκλειστου κόσμου που αποδομεί τη συμβατή εικόνα του υποκειμένου αναπληρώνοντας όλες τις αδύνατες ταυτότητές του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 22 έργα μικτής τεχνικής, αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ομάδων.

INFO:

Εγκαίνια : Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 ● ώρα 20:30 ● Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο)

Διάρκεια: 28/9/2019 -31/10/2019

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-21:30. Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Συμμετέχουν:

Από την ομάδα Almas : Μανώλης Βαρδαξής, Ζαφέρ Γιαννίκογλου, Κωνσταντίνος Κατζάκης, Κώστας Κορκίδας, Αγγελική Κουντούρη, Δημήτρης Παμπάκας, Αφροδίτη Πατούνα, Γκιουλέρ Σαρρή-Χασάν, Νίκη Σπάρταλη, Γιώργος Στεφανίδης, Ιωάννα Τσακιράκη

Από την ομάδα Van Gens: Σοφία Βαξοβάνου, Γεωργία Καζούλλη, Άννα Καραβοκυρού, Βούλα Μαράντου, Νίκος Νικηταρής, Νατάσα Σαβράνη, Μαρία Υψηλάντη, Καλλιόπη Χρήστου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου