Ο Ισπανός πρέσβης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου -και πρόξενο του Βελγίου- κ. Αντώνη Καμπουράκη. Τον κ. Viguera συνοδεύει στις επαφές του με τοπικούς παράγοντες του νησιού η πρόξενος της Ισπανίας στη Ρόδο κα Μαίρη Χαρίση – Σουλούνια.

Ο κ. Καμπουράκης έχει δηλώσει ότι η φετινή σεζόν ήταν πολή καλή για τη Ρόδο. “Οι ξενοδόχοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά η τουριστική εμπειρία δεν περιορίζεται στη φιλοξενία. Το ξενοδοχείο δε λειτουργεί στο κενό, είναι ενταγμένο σ’ ένα περιβάλλον. Οι υποδομές παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση της εμπειρίας. Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, ο φωτισμός, οι μαρίνες, η ευκολία της προσβασιμότητας, οι δυνατότητες ψυχαγωγίας και άθλησης. Απέχουμε πολύ από το να δίνουμε την εικόνα ενός σύγχρονου ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού. Δίνουμε ακόμη μάχη με τις λακκούβες”, ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα “Δημοκρατική”.

Χαρακτηριστικά και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Fraport, το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018 αφίχθησαν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, με πτήσεις τσάρτερ 2.455.482 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 2.227.451 του 7μηνου 2017, σημειώθηκε δηλαδή συνολική αύξηση 10,2%. Η συνολική διακίνηση των επιβατών στο 7μηνο, πραγματοποιήθηκε το 2018 με 20.528 πτήσεις, ενώ το 2017 με 19.384 πτήσεις (αύξηση 5,9%).

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία και αναφέρθηκαν σε θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση “έκλεισε” με την ανταλλαγή δώρων

πηγή traveldailynews.gr

Χρήστος Μυστιλιάδης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ