ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Historica και ο… φιλοτελισμός!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
HISTORICA ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

H Historica, που θα γίνει φέτος στη Ρόδο από 10 έως 13 Οκτω­βρί­ου, δεν είναι απλώς ένας αγώ­νας. Δεν είναι μόνο μία απλή πο­δη­λα­τι­κή συ­νά­ντη­ση ή ένα γε­γο­νός που θα γυ­ρί­σει τα… ρο­λό­για πολλά χρό­νια πίσω. Είναι όλα μαζί και πολλά… ακόμη! Είναι ένα ρα­ντε­βού με την ιστο­ρία, είναι αγώ­νας, είναι συ­νά­ντη­ση… «γι­γά­ντων» της πο­δη­λα­σί­ας, είναι ρα­ντε­βού με τη γα­στρο­νο­μι­κή πα­ρά­δο­ση της Ρόδου, έχο­ντας πα­ράλ­λη­λα πολ­λές εκ­δη­λώ­σεις, που την με­τα­τρέ­πουν σ’ ένα από τα κο­ρυ­φαία αθλη­τι­κά γε­γο­νό­τα για το 2019. Πα­ράλ­λη­λα με την έκ­θε­ση πο­δη­λά­του στο «Νε­στο­ρί­δειο» Μέ­λα­θρο, την «πο­δη­λα­τά­δα» και το δια­συλ­λο­γι­κό αγώνα πί­στας στο ιστο­ρι­κό πο­δη­λα­το­δρό­μιο, πρό­κει­ται να γίνει και μία φι­λο­τε­λι­κή έκ­θε­ση για τους φί­λους του γραμ­μα­το­σή­μου και με θέμα φυ­σι­κά την… πο­δη­λα­σία. Στο πλαί­σιο των πο­λι­τι­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων, θα υπάρ­ξει έντο­νη φι­λο­τε­λι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα με ιστο­ρι­κά γραμ­μα­τό­ση­μα, που απει­κο­νί­ζουν πο­δή­λα­τα από την Ιτα­λία, τη Γαλ­λία και πολ­λές ακόμη ευ­ρω­παϊ­κές χώρες. Πρό­κει­ται για μία ακόμη δρα­στη­ριό­τη­τα που θα εμπλου­τί­σει την Historica και για την οποία υπεύ­θυ­νοι θα είναι ο εκ­παι­δευ­τι­κός Χάρης Πα­πα­κυ­ρια­κού και ο Θα­νά­σης Απέρ­γης, που θα βά­λουν όλο το… με­ρά­κι τους και την αγάπη τους για τα γραμ­μα­τό­ση­μα, τα οποία θα πα­ρου­σιά­σουν στον κόσμο.

Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά τα λόγια του κ. Χάρη Πα­πα­κυ­ρια­κού, ο οποί­ος ήταν αυτός που ξε­κί­νη­σε την ιδέα του κέ­ντρου πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κής εκ­παί­δευ­σης Πε­τα­λού­δων. «Ο φι­λο­τε­λι­σμός είναι κάτι που αρέ­σει σε πολ­λούς αν­θρώ­πους ανά τον κόσμο και πι­στεύω ότι θα προ­κα­λέ­σει θε­τι­κή εντύ­πω­ση. Ο κό­σμος θα μπο­ρέ­σει ένα δει μία ευ­ρύ­τε­ρη συλ­λο­γή, που έχει βρα­βευ­τεί σε πολ­λούς φι­λο­τε­λι­κούς δια­γω­νι­σμούς και τα εκ­θέ­μα­τα θα έχουν κα­θα­ρά θέμα την πο­δη­λα­σία. Έχου­με αρ­κε­τό υλικό στα χέρια μας, το οποίο θέ­λου­με να δεί­ξου­με στους επι­σκέ­πτες, στο «Νε­στο­ρί­δειο». Για να είμαι ει­λι­κρι­νής ο Θα­νά­σης Απέρ­γης είναι αυτός, ο οποί­ος έχει ‘’γι­γα­ντώ­σει’’ τη συλ­λο­γή, έχο­ντας πάρει μέρος σε διε­θνείς εκ­θέ­σεις. Ο φι­λο­τε­λι­σμός έχει τρο­με­ρή απή­χη­ση και ιδιαί­τε­ρη ση­μα­σία, ενώ εκτός από χρόνο απαι­τού­νται και πολλά χρή­μα­τα.

Η Historica αρ­χί­ζει να με­τα­τρέ­πε­ται σε θεσμό και κάθε χρόνο ο στό­χος είναι να εμπλου­τί­ζε­ται με νέα πράγ­μα­τα. Η Ρόδος έχει μία με­γά­λη ιστο­ρία πολ­λών ετών στην πο­δη­λα­σία και οτι­δή­πο­τε αφορά το άθλη­μα αυτό, απο­τε­λεί ξε­χω­ρι­στό εν­δια­φέ­ρον για τον κόσμο. Σαν νησί η Ρόδος έχει φο­βε­ρή πα­ρά­δο­ση, οπότε με πίστη, ομό­νοια και συ­νερ­γα­σία θα ανε­βά­σου­με τον πήχη αλλά και το επί­πε­δο μας. Για να πε­τύ­χει κάτι χρειά­ζε­ται συ­νερ­γα­σία, αυτό συμ­βαί­νει σε όλους τους το­μείς της ζωής. Άρα, όσοι αγα­πούν τον αθλη­τι­σμό πρέ­πει να βοη­θή­σουν και να στη­ρί­ξουν την Historica. O κα­θέ­νας από την πλευ­ρά του, με την τέχνη του, την επι­δε­ξιό­τη­τα του καλό θα είναι να βοη­θή­σει. Χρεια­ζό­μα­στε ιδέες και ο φι­λο­τε­λι­σμός είναι ένα πολύ καλό πα­ρά­δειγ­μα, πόσο μάλ­λον από τη στιγ­μή που αφορά κα­θα­ρά γραμ­μα­τό­ση­μα με την πο­δη­λα­σία. Έχου­με κόσμο, που στα συρ­τά­ρια του έχει φω­το­γρα­φί­ες από μία μο­να­δι­κή Ρόδο, που είχε εξέ­χου­σα θέση στην πο­δη­λα­σία. Όλοι μαζί σ’ ένα τρα­πέ­ζι για να ακου­στούν οι ιδέες, οι προ­τά­σεις και να γίνει μία… ανε­πα­νά­λη­πτη Historica. Η αρχή έγινε πέρσι και ήταν ξε­χω­ρι­στή και μα­κά­ρι κάθε χρόνο να είναι και κα­λύ­τε­ρη».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.