Παρουσία άνω των 1200 ατόμων στο γήπεδο Καλύμνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που είχε προγραμματίσει η ομάδα του Καλυμνιακού απέναντι στους αστέρες της Εθνικής Ελλάδος.
Αφορμή ήταν η επικείμενη συμπλήρωση 50 ετών απ’ την ίδρυση του συλλόγου (1970-2020) και οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να το γιορτάσουν με ένα μεγάλο γεγονός το οποίο προετοίμαζαν εδώ και καιρό.
Πέρα απ’ την παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων φυσικά το σκεπτικό ήταν απ’ την αρχή μέρος των εσόδων να διατεθεί για την εθελοντική ομάδα διάσωσης Καλύμνου (Rescue Team) όπως επίσης για την αγορά αθλητικού υλικού για τα δημοτικά σχολεία αλλά και για την επισκευή κάποιων χώρων του γηπέδου.
Ο κόσμος έδωσε δυναμικό «παρών» χειροκρότησε μερικά απ’ τα ποδοσφαιρικά ινδάλματα αρκετών ενώ και οι αστέρες της Εθνικής περίμεναν υπομονετικά για να φωτογραφηθούν με όποιον το ζητούσε.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο δήμαρχος Καλύμνου τίμησε τους αστέρες της Εθνικής παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Καραγκούνη όπως και τον Καλυμνιακό γι’ αυτήν την όμορφη προσπάθεια.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Μαργαρίτης αφού ευχαρίστησε τον κόσμο αλλά και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το ματς, και έδωσε αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους παίκτες της Εθνικής.
Στο πρώτα 60 λεπτά ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει την πρώτη ομάδα του Καλυμνιακού απέναντι στους αστέρες της Εθνικής ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκαν παλαίμαχοι αθλητές του συλλόγου που μεσουρανούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες.
Για την ιστορία οι αστέρες της Εθνικής επικράτησαν με 4-1 με δύο γκολ του Λάμπρου Χούτου, ένα του Κατσουράνη και ένα του Λούκα Γιώρκα ενώ για τον Καλυμνιακό σκόραρε ο Τσαγκάρης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριος Ωραιόπουλος με βοηθούς τους Γρηγόρη Πατσιαούρα και Κοσμά Καραμούτα.
Οι συνθέσεις
Καλυμνιακός: Έλληνας, Κοτσάνης, Καμπούρης, Κακιάς, Φράγκος, Μαγκούλιας, Κάννης, Χουρδάς, Κοκκινίδης, Κλειδαράς, Αλαχούζος.
Αγωνίστηκαν και οι : Τσαγκάρης, Γραμματικάκης, Προίκας, Χουρδάς Σ., Πάνος, Χατζηδάκης, Κανέλλης, Καρανικόλας, Βρουβής, Ταστσόγλου.
Παλαίμαχοι Καλυμνιακού: Λελέκης, Βρεττός Γ., Ζεμπιλάς, Μαχίνης, Χαλίκος, Βαβλάς Α., Βαβλάς Θ., Ψαράς, Μουχούρτης Σισώης, Κασσάρας, Λιάς, Χουρδάς, Καλικαντζαρος, Πουλλάς, Ντόβελλος.
Προπονητής του Καλυμνιακού ήταν ο Γιάννης Χατζησμάλης.
Αστέρες Εθνικής Ελλάδος: Κοτσόλης, Λούκας Γιώρκας, Σπυρόπουλος, Μπασινάς Α., Πούλιος, Μπασινός Σ., Χούτος, Καραγκούνης, Μπενετάτος, Μπορμπόκης Σ..

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ