Ρεπορτάζ

Υπερέβησαν τους 82.000 οι εμβολιασμοί στη Ρόδο

Eφθασαν αισίως τους 82.000 οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στη Ρόδο. Την πρώτη δόση των εμβολίων έχουν λάβει 57.000 άτομα περίπου, ενώ τον εμβολιασμό έχουν ολοκληρώσει περισσότεροι από 42.000 πολίτες. Και μπορεί να υπήρξε πτώση στους εμβολιαστικούς ρυθμούς στο προηγούμενο διάστημα, παρατηρείται όμως κάποια αύξηση τελευταία. Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο αναπληρωτής συντονιστής του mega-εμβολιαστικού κέντρου της Ρόδου και συντονιστής της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ρόδου, κ. Νίκος Παυλίδης, χρειάζεται να αυξηθούν ακόμη περισσότεροι οι ρυθμοί.
«Έχουν αυξηθεί οι ημερήσιοι εμβολιασμοί από τους 700 σε πάνω από 1000 καθημερινά.
Χρειάζεται παρόλα αυτά, να αυξηθούν παραπάνω οι εμβολιαστικοί ρυθμοί, ώστε να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού όσο το δυνατό γρηγορότερα, ή τουλάχιστον να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα. Αν μπορούσαν όλοι να έρθουν να εμβολιαστούν σε μία μέρα θα ήταν ευχής έργο…
Η πορεία των εμβολιασμών εξαρτάται κυρίως από τη διάθεση του κόσμου και το κλείσιμο των ραντεβού. Το προσωπικό στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.
Οι εμβολιάστριες όλες κάνουν εξαιρετική δουλειά», δήλωσε ο κ. Παυλίδης.
Ο κ. Στέλιος Καραταπάνης, Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, συνιστά προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας, εάν θέλουμε να μηδενίσει το «κοντέρ» και να μην καταγράφονται πλέον νέα κρούσματα της νόσου Covid-19.
«Η Ρόδος έχει δυσανάλογα αρκετά κρούσματα σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Τα θετικά κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές μας προβληματίζουν. Δεν έχουμε βαριά περιστατικά αλλά θα μπορούσαμε να τα είχαμε μηδενίσει, εάν προσέχαμε λίγο περισσότερο. Διακρίνεται κάποια χαλαρότητα ως προς την τήρηση των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
Οι αποστάσεις θα πρέπει να τηρούνται σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους και να εφαρμόζονται όλα τα άλλα μέτρα προστασίας», είπε ο κ. Καραταπάνης.
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή επτά άτομα συνολικά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και ένα πιο βαρύ περιστατικό που έχρηζε διασωλήνωσης και μεταφοράς σε νοσοκομείο με ΜΕΘ Covid. Πάντως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές δεν έχει εντοπισθεί στη Ρόδο καμία από τις μεταλλάξεις του ιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου