Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει υπόθεση με κατηγορούμενους, μετά από ανάρτηση στο facebook, 3 νεαρούς για κακοποίηση ζώου

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 6η Ιουλίου 2021 υπόθεση με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς για κακοποίηση ζώου συντροφιάς από κοινού.
Πρωτοδίκως έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ οι δύο, που κρίθηκαν ένοχοι για κακοποίηση ζώου και σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ ακόμη ένας, που κρίθηκε ένοχος για την ίδια πράξη, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Η δίωξη εις βάρος τους κινήθηκε μετά από αναφορά του φιλοζωϊκού σωματείου «Τυχερές Πατούσες», σε γνώση μελών του οποίου, περιήλθε συνομιλία τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, για θρυλούμενη θηριωδία με εμπλεκόμενους τους κατηγορούμενους.
Το Νοέμβριο του 2014 η κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί από το ειδεχθές έγκλημα της θανάτωσης ενός σκύλου από 74χρονο, που πολτοποίησε το κεφάλι του και τα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου «Τυχερές Πατούσες», που παρίσταντο ως πολιτική αγωγή στην προγραμματισμένη για την 21η Νοεμβρίου 2014 δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, βρέθηκαν αντιμέτωπα με την ανάρτηση των κατηγορούμενων.
Πιο συγκεκριμένα κάτω από ανάρτηση στην οποία απεικονίζεται το άτυχο σκυλί που θανάτωσε ο 74χρονος και περιγράφεται το έγκλημα εφέροντο να καυχώνται και να γελάνε για το ό,τι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, σε φυλάκιο στ’ Απόλλωνα, βασάνισαν σκυλί το οποίο εν συνεχεία έθαψαν.
Η συνομιλία αποτυπώθηκε από μέλη του φιλοζωικού σωματείου και έχει ως εξής:
-Ανάρτηση με την είδηση της θανάτωσης του σκύλου η οποία συνοδεύεται με φωτογραφία του νεκρού ζώου, που αποστέλλει στον τοίχο του προφίλ του δεύτερου χρήστη ο πρώτος χρήστης με το εξής σχόλιο:
«Ρε μαλ…. το θυμάστε; :O:O φυλάκιο Απόλλωνα!!»
-Δεύτερος χρήστης: Ολόιδιο ρε!!
-Πρώτος χρήστης: Αυτό είναι ρε
-Δεύτερος χρήστης: Αφού το είχαμε θάψει.
-Πρώτος χρήστης: Τη μάνα είχε θάψει ρε όχι τα παιδιά!
-Δεύτερος χρήστης: Α ναι ρε!
-Πρώτος χρήστης: Τι μου θύμισες… (το όνομα του τρίτου), εγώ, εσύ και ο κύριος (το όνομα του τέταρτου) να ανοίγουμε τρύπα…
-Δεύτερος χρήστης: χαχαχαχαχαχα το καλύτερο φυλάκιο! Εσύ τα βασάνιζες και ο (όνομα του τέταρτου) να σέρνει την μάνα στο λάκο!
-Πρώτος χρήστης: Εγώ τα πείραζα και τα ζουλούσα ρεεε
-Δεύτερος χρήστης: χαχαχαχαχα ο μόνος νορμάλ πρέπει να ήμουν!
-Τέταρτος χρήστης: Χαχαχαχχαχα….
Πέραν της αναφοράς το Φιλοζωϊκό Σωματείο απέστειλε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και κοινοποίησε στον Στρατηγό Δκτη της ΑΣΔΕΝ και στον Στρατηγό Δκτη της 95 ΑΔΤΕ ανάλογη αναφορά στην οποία τόνισαν ότι ανακάλυψαν συνομιλία, η οποία περιέγραφε διαπραχθείσες θηριωδίες στο φυλάκιο των Απολλώνων. «Συγκεκριμένα εμφανίζονται να συνομιλούν τρία άτομα τα οποία εξέτισαν την στρατιωτική τους θητεία στη μονάδα 542 της Ρόδου και απολύθηκαν από αυτήν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο 2014 αντίστοιχα.
Πρόκειται για τους (…), (…) (γεν. 31.08.91) και (…) (γεν. 17.03.94). Οι προαναφερόμενοι σε ανάρτηση, από τον πρώτο, δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας με θέμα το ειδεχθές έγκλημα της θανάτωσης ενός σκύλου από 74χρονο, που πολτοποίησε το κεφάλι του με σφυρί στη Ρόδο στις 13.11.14, ανέπτυξαν συζήτηση με την οποία ομολογούν τον βασανισμό και την θανάτωση σκύλων στο προαναφερόμενο φυλάκιο κατά την στρατιωτική τους θητεία.
Μάλιστα ομολογούν ότι ο τρόπος θανάτωσης ήταν το θάψιμο των εν λόγω ζώων σε χώρο εντός του φυλακίου αυτού, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε βάσιμα πως τα σώματα αυτών βρίσκονται ακόμα μέχρι σήμερα θαμμένα εκεί».
Για το θέμα διενεργήθηκε αρμοδίως Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που ήταν απαλλακτική για τους τρεις κατηγορούμενους.
Οι ίδιοι αλλά και η συνήγορος υπεράσπισής τους κ. Αικατερίνη Γιαννιού Αθανασίου, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.
Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι μαζί με έναν δόκιμο αξιωματικό από άλλο στρατόπεδο είχαν αναλάβει υπηρεσία φύλαξης του φυλακίου και ότι εκεί βρήκαν ένα ημίαιμο θηλυκό σκυλί και τα 4 σκυλάκια της.
Υποστήριξαν ότι ανέλαβαν την σίτισή τους και την αποπαρασίτωσή τους. Η μητέρα των κουταβιών είχε χαθεί για μια ημέρα και επέστρεψε όπως είπαν, στο φυλάκιο σε άσχημη κατάσταση για να καταλήξει την ίδια ημέρα. Με εντολή του δόκιμου αξιωματικού την έθαψαν και το περιστατικό αυτό ήλθε στην μνήμη τους αφού αντίκρυσαν την φωτογραφία του σκυλιού, που είχε θανατώσει ο 74χρονος, διότι της έμοιαζε. Προέβησαν χάριν αστεϊσμού, όπως είπαν στην ανάρτηση και αρνήθηκαν ότι είχαν βασανίσει ποτέ ζώα ή ότι είχαν θανατώσει το σκυλί στο στρατόπεδο.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου