Τοπικές Ειδήσεις

Αποκαρδιωτική η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγορά!

Το ολιγότερον τραγική θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εικόνα στη Νέα Αγορά, όπου από τις 60 επιχειρήσεις, μόνον οι… 8 έχουν ανοίξει!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης: «Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Οι καταστηματάρχες περιμένουν την κανονική έναρξη της σεζόν αν και αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο.
Ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί, όρθιος. Από τις 15 Μαΐου που λάβαμε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στη Νέα Αγορά, από τις 60 επιχειρήσεις, μόνον οι… 8 έχουν ανοίξει! Οι υπόλοιπες δεν έχουν αυτή την στιγμή κάποια δραστηριότητα είτε επειδή έχουν σχέση με τον Τουρισμό, είτε επειδή το εμπόρευμά τους αφορά μόνον το τουριστικό κομμάτι της αγοράς.
Επομένως, δεν έχουν λόγο να ανοίξουν καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές, αφήνοντας λίγο ακόμη κλειστές τις επιχειρήσεις τους. Εκτιμούμε ότι από την 1η Ιουλίου 2020 που ξεκινά η τουριστική σεζόν, θα ξεκινήσει και η αγορά να αποκτά την ροή της.
Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τόση ησυχία… Δυστυχώς και όσοι ανοίξουν τα καταστήματά τους, θα είναι χωρίς προσωπικό. Αυτό είναι μία ακόμη δυσάρεστη κατάληξη της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την κρίση του κορωνοϊού. Άλλοι καταστηματάρχες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους σε πιο ‘οικογενειακό’ επίπεδο».
Όσον αφορά το καθεστώς των καταστημάτων, ο κ. Κατσιδώνης είπε ότι κάθε συζήτηση και απόφαση, έχει αναβληθεί προς το παρόν:
«Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε ξανά σε επόμενο χρόνο. Δεν μπορώ όμως, να μην ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη οι οποίοι μας βοήθησαν στην προσπάθειά μας, να κάνουμε αίτηση για την μείωση των ενοικίων μας. Κι αυτό επειδή δεν είχαμε ενεργά συμβόλαια.
Ωστόσο με παρέμβασή τους, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και τελικά, πετύχαμε να πάρουμε αυτή την έκπτωση της τάξης του 40% γι αυτή την δύσκολη περίοδο που δημιουργήθηκε στην οικονομία και στην αγορά, με την κρίση του κορωνοϊού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου