Ρεπορτάζ

Σπουδαία πανελλήνια διάκριση στη Ρόδια γυναικολόγο – χειρουργό Δρ. Ειρήνη Αγγελίδου – Χαιρέτη

Μια ακόμα σπουδαία πανελλήνια διάκριση κατέκτησε η καταξιωμένη Ρόδια επιστήμονας γυναικολόγος και χειρουργός μαστού κα. Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη στο πλαίσιο του 8ου Συμποσίου Ιατρικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Η κα Ειρήνη Αγγελίδου- Χαιρέτη βραβεύτηκε για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ως επιστήμονας στο φετινό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας που ήταν αφιερωμένο στις καινοτομίες από Έλληνες ιατρούς και μονάδες υγείας που αλλάζουν τον κόσμο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης ο οποίος μίλησε για την σημαντικότητα του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα τον οποίο εδώ και εννέα χρόνια προωθεί ο Όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals.
Το Κοινωνικό Βραβείο της βραδιάς αποδόθηκε στον Πατέρα Αντώνιο για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου για τα ευάλωτα παιδιά. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η πρεσβυτέρα του κυρία Σταματία Γεωργαντή.
Ακολούθησε η βράβευση του προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, προέδρου του ΙΣΑ, Προέδρου του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.
Ο υπουργός Υγείας κύριος Θάνος Πλεύρης παρέλαβε το βραβείο του για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19 και μίλησε για την σημαντικότητα του ιατρικού τουρισμού αναλύοντας τους τομείς στους οποίους μπορεί να βασιστεί η Ελλάδα για τον Ιατρικό Τουρισμό.
Επίσης βραβεύτηκαν ο υπουργός Εργασίας κύριος Κωστής Χατζηδάκης και βουλευτής Χανίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Βραβεύτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ως “Πατέρας” της Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης ο οποίος τόνισε την ώθηση που θα δώσει στον Ελληνικό Ιατρικό και Ιαματικό Τουρισμό η συνεργασία των Med-Professionals με την Doclinia.


Κατά την διάρκεια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις για την καινοτομία και την πρωτοπορία τους μεταξύ των οποίων και στη γυναικολόγο και χειρουργό μαστού κα. Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη.
Η Δρ Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη αφού ευχαρίστησε και εξέφρασε τη συγκίνησή της για το βραβείο και την τιμητική της διάκριση εξήγησε τις πρωτοπόρες τεχνικές, που εφαρμόζει στη σύγχρονη ογκολογική χειρουργική στον καρκίνου του μαστού, αλλά και στον καρκίνο της μήτρας.
Εξήγησε τις σύγχρονες μεθόδους ογκοπλαστικής χειρουργικής του μαστού που εφαρμόζει, αφαιρώντας όγκους μαστού με ειδικές χειρουργικές τεχνικές, διατηρώντας τον μαστό με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα, δηλαδή τεχνικές πλαστικής χειρουργικής με έξυπνες τομές και εσωτερικές μεταφορές κρημνών μαζικού αδένα ή και δέρματος για κάλυψη του κενού που αφήνει η αφαίρεση του όγκου από τον μαστό ή με τη μέθοδο της μείωσης ή της ανόρθωσης των μαστών. Στις περιπτώσεις δε που πρέπει να πραγματοποιηθεί μαστεκτομή εφαρμόζει τη μοντέρνα τεχνική skin sparing μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος ή και θηλής και άμεση αποκατάσταση με μόνιμα προθέματα σιλικόνης σε ένα και μόνο χειρουργείο. Έτσι πρωτοπορεί στον ελλαδικό χώρο, προσφέρει εξαιρετικά καλά αισθητικά αποτελέσματα και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την καλή ψυχολογία της γυναίκας.
Ως γνωστόν στη χειρουργική της μασχάλης στον καρκίνο του μαστού έχει επικρατήσει διεθνώς η τεχνική του λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση ραδιενεργού τεχνήτιου, μέθοδος που εφαρμόζει στην κλινική Euromedica από το 2017 η Δρ Ειρήνη Αγγελίδου Χαιρέτη με τη χειρουργική ομάδα της. Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται η ογκολογική ασφάλεια στη χειρουργική της μασχάλης, χωρίς μετεγχειρητικό λεμφοίδημα, πόνο, δυσκινησία ή δυσαισθησία του άνω άκρου, με άριστη λειτουργικότητα και κινητικότητά του, σε αντίθεση με τον συστηματικό λεμφαδενικό καθαρισμό των παλαιότερων ετών.
Προσφάτως έχει εγκριθεί διεθνώς η τεχνική του λεμφαδένα φρουρού στον καρκίνο του μαστού με τη νέα μέθοδο ICG Green light, δηλαδή μέσω μιας ειδικής χρωστικής που καταδεικνύει τους λεμφαδένες φρουρούς της σύστοιχης του όγκου μασχάλης, οι οποίοι αναγνωρίζονται ενδοεγχειρητικά με πράσινο χρώμα μέσω της ειδικής κάμερας Rubina της Carl Storz.
Παράλληλα στις πρόσφατες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες του ΝCCN, ESGO, ESTRO, ESP του 2021 καθιερώθηκε πλέον η χειρουργική των λεμφαδένων φρουρών της πυέλου άμφω στον καρκίνο του ενδομητρίου στα στάδια Ι και ΙΙ σε όλους τους ιστολογικούς τύπους, ακόμα και στους πιο επιθετικούς, εγκαταλείποντας πια το συστηματικό λεμφαδενικό καθαρισμό των πυελικών και παρααορτικών λεμφαδένων με τα γνωστά μετεγχειρητικά προβλήματά τους και ιδιαίτερα τα λεμφοιδήματα των κάτω άκρων. Για την τεχνική αφαίρεσης των λεμφαδένων φρουρών της πυέλου άμφω εγκρίθηκε διεθνώς πάλι η μέθοδος ICG Green light, όπως και στον καρκίνο του μαστού.


Η δρ Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη με τη χειρουργική ομάδα της πραγματοποιεί καθημερινά με απόλυτη επιτυχία τις νέες αυτές τεχνικές αφαίρεσης των λεμφαδένων φρουρών σε ασθενείς με καρκίνο μαστού και ασθενείς με καρκίνο ενδομητρίου με τη μέθοδο ICG Green light, από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα πρότυπα των μεγαλύτερων ογκολογικών κέντρων της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι ασθενείς ήδη από την πρώτη μετεγχειρητική μέρα είναι σε άριστη κλινική κατάσταση.
Η δρ Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη με τη χειρουργική ομάδα της πραγματοποιεί άριστα, με τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, τη χειρουργική αντιμετώπιση όλων των καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του μαστού, καθώς και όλων των περιστατικών γυναικολογικής ογκολογίας και δε χρειάζεται οι ασθενείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα και να ταλαιπωρούνται.
Μέσα από το 8ο Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμού οι Med-Professionals ανέδειξαν διακρίσεις που βελτιώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Κοινό χαρακτηριστικό της επιστήμης είναι η αριστεία και η καινοτομία που αποτελούν προτεραιότητες της εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την έρευνα, την τεχνολογία και οικονομική ανάπτυξη κι ευημερία, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων την υστεροφημία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου