Τοπικές Ειδήσεις

1.086 εμβολιασμοί την 1η ημέρα στο mega εμβολιαστικό κέντρο

Αισθητά βελτιωμένη παρουσιάζεται η πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης του κορωνοϊού στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα κρούσματα βαίνουν μειούμενα, ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Με την έναρξη λειτουργίας του mega-εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό γήπεδο Καλλιθέας, αναμένεται να αυξηθούν αφενός οι εμβολιασμοί και αφετέρου, να ανακουφιστούν το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τα Κέντρα Υγείας σε Εμπωνα και Αρχάγγελο.
Επίσης, από σήμερα, 26 Μαΐου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της COVID-19.
1.086 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ ΣΤΟ mega-ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ
1.086 εμβολιασμοί έγιναν κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του mega-εμβολιαστικού κέντρου στο Κλειστό Καλλιθέας ενώ χτες, δεύτερη ημέρα, μέχρι και αργά το μεσημέρι, είχαν ξεπεράσει τους 700.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη, η ροή εξελίσσεται ομαλά:
«Η ροή εξελίχθηκε ομαλά κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας του mega-εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό γήπεδο Καλλιθέας. Κάποια μικρο-προβλήματα με καθυστερήσεις για κάποιους που ήρθαν από τα χωριά, νωρίτερα από τα κλεισμένα ραντεβού τους, εξομαλύνθηκαν. Τον γενικό συντονισμό έχει ο Στρατός ενώ το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ ενίσχυσε την προσπάθεια με εθελόντριες νοσηλεύτριες. Ο κόσμος εξυπηρετείται και όλα γίνονται με συνέπεια και τάξη».
Στην ‘μάχη’ των εμβολιασμών συνδράμουν και εθελοντές γιατροί της Ρόδου βοηθώντας την προσπάθεια!
Σημειώνεται πως στο mega-εμβολιαστικό κέντρο γίνονται τα εμβόλια Johnson & Johnson και Pfizer.
Επίσης, πέραν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βοηθά στο τιτάνιο αυτό έργο, υπάρχει και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε καθημερινή βάση, από το πρωί μέχρι και το βράδυ που κλείνει το κέντρο –για την περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Στο Νοσοκομείο Ρόδου, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αν και υπάρχουν ακόμη νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στην «δημοκρατική» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης (Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας): «Έντεκα άτομα νοσηλεύονται τώρα, στις μονάδες COVID-19 του Νοσοκομείου. Η κατάσταση είναι σαφώς πολύ πιο βελτιωμένη και έχουν μειωθεί οι νοσηλείες σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαιτείται εφησυχασμός. Γι αυτό και παραμένουμε συνεχώς σε ετοιμότητα. Διατηρείται μία μέτρια κατάσταση –σε σχέση με τα νέα δεδομένα- αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι που πρέπει να μας ικανοποιεί. Πρέπει να φτάσουμε στο μηδέν για να πούμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Οι νοσηλευόμενοι είναι σε ελαφριά κατάσταση». Ο διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ανέφερε ότι με την έναρξη λειτουργίας του mega-εμβολιαστικού κέντρου στο Κλειστό Καλλιθέας, ‘ανακουφίζεται’ το προσωπικό που είναι απαραίτητο για το Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί μέσα στο Νοσοκομείο και αποφορτίζεται η κίνηση:
«Είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Για εμάς είναι καλύτερο να μην λειτουργεί μέσα στο Νοσοκομείο, ένα Εμβολιαστικό Κέντρο τόσο από άποψη απασχόλησης προσωπικού, όσο κι επειδή δεν θα υπάρχει μεγάλη κίνηση. Η διαδικασία είναι πολύ πιο ομαλή και γρήγορα εξελισσόμενη. Σε καθημερινή βάση γίνονται 200 εμβολιασμοί –από 1.100 που κάναμε μέχρι πρότινος».
Το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Νοσοκομείο έχει δύο εμβολιαστικές γραμμές με εμβόλια Astra Zeneca και Johnson & Johnson ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και στα Κέντρα Υγείας σε Έμπωνα και Αρχάγγελο (με AstraZeneca).

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εντωμεταξύ, ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίσθηκε χτες το πρωί στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο (3ο Γυμνάσιο Ρόδου). Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκλεισε το τμήμα για την απολύμανση του χώρου και για ανίχνευση.
Σχετικά με τα άλλα κρούσματα που εμφανίσθηκαν σε σχολεία, ένα τμήμα του ΓΕΛ Αρχαγγέλου έκλεισε για δέκα μέρες, για την αναγκαία απολύμανση, ύστερα από την εμφάνιση ενός κρούσματος. Το σχολείο όμως, παραμένει ανοιχτό.
Σημειώνεται πως στο 1ο ΕΠΑΛ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, επτά κρούσματα κορωνοϊού (συνολικά) εκ των οποίων, τα τρία την περασμένη Παρασκευή και τα τέσσερα τη Δευτέρα.
Όπως δήλωσε στη «δημοκρατική» ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Βυρίνης: «Παραμένει κλειστό για δέκα μέρες, το ένα τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου της Κρεμαστής για απολύμανση. Επίσης και το συστεγαζόμενο 2ο Νηπιαγωγείο (μετά από ένα κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε και σε μαθητή). Επίσης, το 1ο ΕΠΑΛ στον Ζέφυρο, έκλεισε για δέκα μέρες μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων. Όσο για το κρούσμα που σημειώθηκε στο Βενετόκλειο μετά την ανίχνευση θα αποφασιστεί, εάν θα κλείσει για ένα δεκαήμερο».
Την ίδια ώρα, στο δημοτικό σχολείο στ’ Απόλλωνα τα τμήματα της Ε’ και Στ’ τάξης είναι σε αναστολή μέχρι και αύριο (Πέμπτη) και τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.
Τέλος, κλειστό παραμένει μέχρι και το τέλος Μαΐου, το τμήμα της τετάρτης τάξης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω, ενώ σε πλήρη αναστολή είναι το 2ο νηπιαγωγείο στην Κέφαλο της Κω μέχρι το τέλος του μήνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου