Ειδήσεις

Το Περιφερειακό φυτώριο στην Ιερά Μητρόπολη Κώου – Νισύρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μπαριανάκης στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της  Ιεράς Μητρόπολης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24/5/2017 στο Νησί της Κώ και μετά το τέλος της δράσης για την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης  οι «Κηπουροί του Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Κω , ο Έπαρχος Κω κ. Χαλκιδιός  με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη  την Δ/ντρια του Γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Λαζάνη και τον υπεύθυνο του Φυτωρίου κ. Ρένεση επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της  Ιεράς Μητρόπολης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβασμιότατος γνωστός για την ευαισθησία του στο Περιβάλλον συζήτησε για το Αστικό πράσινο το οποίο δεν συνάδει πια με τα παραδοσιακά είδη  της Δωδεκανήσου και ότι έχουν πάρει την θέση τους πάρα πολλά ξενικά  επιθετικά είδη. Εξήρε την προσπάθεια του Περιφερειακού Φυτωρίου για την Τράπεζα σπόρων Παραδοσιακών Ποικιλιών και τόνισε ότι πρέπει να γυρίσουμε στα τοπικά είδη τα οποία έχουν καλύτερη ανάπτυξη στον τόπο τους.

Ο κ. Μπαριανάκης  αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο  για την φιλοξενία τόνισε ότι  το Φυτώριο   της Περιφέρειας εργάζεται για αυτό και παράγει πάρα πολλά τοπικά είδη  τα οποία τείνουν να εκλείψουν .

Στο τέλος ο Πρόεδρος του Φυτωρίου δεσμεύτηκε ότι το Φυτώριο θα είναι στην διάθεση της ιεράς Μητρόπολης Κώου – Νισύρου όποτε χρειαστεί.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου