Ειδήσεις

Το επιπλέον ενεργειακό κόστος που κατέβαλλαν οι δήμοι τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 θα καλύψει η κυβέρνηση

Σε νέα οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Όπως επεσήμανε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, «το προηγούμενο διάστημα στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να ανταπεξέλθει και αυτή, όπως και όλοι μας, στο εισαγόμενο ενεργειακό κόστος που ανεβαίνει. Μετά τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε νέα στήριξη».

Και συνέχισε: «Θα απευθύνω επιστολή σε όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας να αποτιμήσουν το επιπλέον κόστος που κλήθηκαν να καταβάλουν τους πρώτους τέσσερις μήνες αυτής της χρονιάς σε σχέση με το περσινό χρονικό διάστημα και θα έρθουμε με το υπουργείο Οικονομικών να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος του. Αυτό θα δώσει μια ανάσα στην Αυτοδιοίκηση να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο της, δηλαδή να προσφέρει τις υπηρεσίες της που έχουν ανάγκη και απαιτούν οι πολίτες»

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου