Μέτρα 24 δισ. ευρώ θα υλοποιήσει το υπουργείο οικονομικών για την στήριξη και την επανεκκίνηση της της οικονομίας μέχρι και το τέλος Μαΐου σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι το μαξιλάρι των 15,7 δισ. ευρώ και ένα μέρος από τα ταμειακά διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Στην παρούσα φάση η χρηματοδότηση των μέτρων θα προέλθει και από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και από τα νέα εργαλεία που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο Eurogroup και κυρίως την πρωτοβουλία SURE για την στήριξη της απασχόλησης αλλά και τις εγγυήσεις από την ΕΤΕπ για δάνεια επιχειρήσεων.

Προς το παρόν ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε την παράταση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως και τις 15 Μαίου αντί της 30ης Απριλίου που έληγε κανονικά σε μια προσπάθεια ντα νοικοκυριά να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και οι εταιρίες εμπορίας να βελτιώσουν τον τζίρο τους.

Σε ό,τι αφορά την παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να προχωρήσει και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των θεσμών όπως έγινε με την μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019, αλλά και την πρώτη παράταση του καθεστώτος που λήγει στο τέλος του μήνα.

Ποιοι παίρνουν σειρά για το 800άρι

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι το Σάββατο υπογράφηκε η ΚΥΑ για την επέκταση της καταβολής των 800 ευρώ σε άλλες δύο κατηγορίες επεκτείνοντας το μέτρο κατά άλλα 45.000 άτομα. Ειδικότερα υπογράφηκε η απόφαση για την χορήγηση του επιδόματος στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 20 άτομα αλλά και τους 4500 παραγωγούς οι οποίοι λόγω της κρίσης δεν μπορούν να μετακινηθούν από το τόπο παραγωγής σε άλλη περιφέρεια για να πουλήσουν τα προϊοντα τους .

Τόνισε τέλος ότι μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι και την επόμενη θα καταβληθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις ενώ ξεκινά και το πρόγραμμα επιδότησης των τόκων ενήμερων δανείων σε μια προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων.

Πηγή news247.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ