Τοπικές Ειδήσεις

Βασίλης Μπρακουμάτσος για Χαράλαμπο Κόκκινο: «Ο λύκος μαλλί αλλάζει μυαλό δεν αλλάζει»

Με μια μακροσκελή επιστολή του προς την “δημοκρατική”, ο πρώην περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δικηγόρος κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος, τοποθετείται συνολικά επί του θέματος της παραπομπής του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και πρώην περιφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου επί κακουργημάτων για απιστία, αλλά και για τις αιχμές του τελευταίου στον ίδιο σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης.
Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το τέλος της προδικασίας σε προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει το έτος 2010 και μετά από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου και τον καταλογισμό μην επιλέξιμων δαπανών ύψους 266.276,16 ευρώ που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Equal από αναπτυξιακό σύνδεσμο στον οποίο συμμετείχε ως πρόεδρος ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπρακουμάτσος, στην επιστολή του τονίζει εισαγωγικά ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση από το δημοσίευμα της “δημοκρατικής” επισημαίνοντας ότι η πρώτη εκτίμησή του ήταν «αδιαπραγμάτευτο, σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας, ένδικα μέσα και αν χρειαστεί δίκαιη δίκη και σωστή κρίση» όταν οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν «ότι στην ανάρτηση του κ. Κόκκινου με σαφή αναφορά ότι η παραπομπή του δεν οφείλεται σε ενδεχόμενες παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του, αλλά στην δική μου ανικανότητα τότε»…
Σχολιάζοντας ο κ. Μπρακουμάτσος αναφέρει…
«Ξέρετε με αλήθεια σας γράφω ότι κάποτε οι δηλώσεις του κ. Κόκκινου μού δημιουργούσαν μερικές φορές στενοχώρια και εκνευρισμό γιατί μαζί μου ήταν πάντα άδικος. Μετά από χρόνια όμως οι δηλώσεις του, όπως και η σημερινή, μου προκαλούν γέλιο, όπως πρέπει να προκαλούν σε όλους σας. Μου θύμισαν για μια ακόμη φορά την παροιμία “ο λύκος μαλλί αλλάζει μυαλό δεν αλλάζει”. Σας γνωρίζω δε ότι χθες έμαθα την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ασήμαντο γεγονός για μένα, σημαντικό για εσάς που έχετε τον κ. Κόκκινο υποψήφιο».
Αναφερόμενος ακολούθως στην ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης ο κ. Μπρακουμάτσος αναφέρει τα εξής:
«Στο μέσον και πλέον της θητείας μου, δέχτηκα στο γραφείο μου μετά από συνεννόηση κάποιους απίθανους τύπους και ανθρώπους, είμαι σαφής όχι τον κ. Κόκκινο, οι οποίοι με απαξιωτικά χαμόγελα, έπαρση και αλαζονεία μου ανέφεραν κι εκεί άκουσα για πρώτη φορά τους όρους INNO, EQUAL, προγράμματα, πρόστιμα και με θράσος μου έδωσαν κάποια χαρτιά να υπογράψω με διακριτικό αλλά σαφή εκβιασμό, ότι αν δεν υπογράψω θα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας η Περιφέρεια και ποινικές ευθύνες εγώ.
Τους προσέφερα ένα νερό, τους κατευόδωσα μέχρι την είσοδο της Περιφέρειας και τους είπα δυνατά αλλά με πολύ ευγένεια “αν περάσετε πάλι την πόρτα της Περιφέρειας θα σας κόψω τα πόδια“. Χάθηκαν από τότε, ήρθαν στο γραφείο μου ή τους έβαλαν να φορτώσουν κομπίνες, να βρούν κορόιδα.
Αν είχα δεχτεί τις προτάσεις τους τότε, σήμερα η παραπεμπτική απόφαση θα είχε το όνομά μου και όχι του κ. Κόκκινου. Εκνευρίστηκε ο Μπάμπης που δε με έπιασε κορόιδο πολιτικά.
Πήρα την απόφαση με γνώμονα τις δυο λέξεις INNO, EQUAL να κάνω έρευνα. Βρήκα στη Σύρο και στη Ρόδο γραφεία κλειδωμένα και θωρακισμένα γεμάτα μπλοκ αποδείξεων, υπολογιστές, έπιπλα και άλλα.
Μια παιδική φωτογραφία στο θωρακισμένο γραφείο της Σύρου, κολλημένη στον τοίχο, με την βοήθεια της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ και υπηρεσιακών παραγόντων με οδήγησε να μάθω την μητέρα του παιδιού, απασχολούμενη στο INNO και EQUAL και σε συνδυασμό από μια υπηρεσιακή πληροφορία ότι έχει στη διάθεσή της μπλοκ επιταγών πολλών Τραπεζών πολλές από τις οποίες έλεγαν οι πληροφορίες ότι τις είχε διαθέσει, πολλών χιλιάδων ευρώ.
Την επισκέφθηκα αιφνιδιαστικά και χωρίς ειδοποίηση. Της είπα τον σκοπό της επίσκεψής μου κι ένα μεγάλο ψέμα για το οποίο δεν έχω τύψεις. Κατέρρευσε, πραγματικά την λυπήθηκα, και μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μου είπε «Λυπηθείτε με, δεν φταίω σε τίποτα, να σας ενημερώσει ο κ. Κόκκινος» μου δήλωσε, «τα ξέρει όλα ο πρώην γενικός, θα σας ενημερώσει».
Πήρα την απόφαση ως όφειλα να συντάξω μια αναφορά έγγραφης ενημέρωσης του κ Εισαγγελέα, όχι μήνυση.
Έφυγα από την Σύρο για Ρόδο, με προοπτική και απόφαση όταν επιστρέψω να την καταθέσω ο ίδιος στον κ. Εισαγγελέα. Στη Ρόδο διάβασα ένα κρεσέντο δηλώσεων και κραυγών του κ. Κόκκινου. Με κατηγορούσε σαφώς, αλλά χωρίς όνομα, σε μια προσφυγή με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2009 με την υπογραφή του, η υπογραφή του ήταν πλαστογραφημένη δεν με έλεγε αλλά με έδειχνε. Τούτο αναφέρεται και στην παραπεμπτική απόφαση για την πλαστογραφία. Με έδειχνε ενώ γνώριζε ότι ορίστηκα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 18 Δεκεμβρίου 2009 και τότε πήγα στην Σύρο. Είχα να πάω 10 χρόνια. Την ημερομηνία της υποτιθέμενης πλαστογραφίας 17 ζούσα με την αγωνία στην Τρίπολη αν θα οριστώ γεν. γραμματέας. Μετά από αυτό το γεγονός κατάλαβα ότι στην περίπτωση του κ. Κόκκινου την λύση μπορούσαν να δώσουν με θαύμα η Παναγία η Σκιαδενή και η Παναγία η Τσαμπίκα. Τον κάλεσα δημόσια για την πλαστογραφία να βρεθεί η αλήθεια να καταθέσουμε μήνυση μαζί. Η απάντηση ήταν «να αφήσω τις μαγκιές και αυτά που ξέρω». Ευτυχώς για εμένα και το δίκαιο, και δυστυχώς για άλλους, τότε που ήμουν στη Ρόδο με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου δύο νέοι άνθρωποι με θλίψη, στενοχώρια και αηδία. Μου έδειξαν αποδείξεις είσπραξης και κίνηση Τραπεζικών λογαριασμών. Είχαν καλόπιστα υπογράψει αποδείξεις είσπραξης και εξόφλησης με τις λέξεις γραμμένες INNO, EQUAL στις αποδείξεις πλην όμως κακόπιστα κάποιοι φρόντισαν να μην τους καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς και καθίστατο σαφές από την κίνηση των λογαριασμών ότι δεν εκταμιεύτηκαν ποτέ χρήματα. Μετά και από αυτά τα γεγονότα ενημέρωσα εγγράφως τον κ. Εισαγγελέα στη Σύρο να ερευνήσει την υπόθεση και λογική για μένα είναι η παραπομπή του, με το τεκμήριο της αθωότητας βέβαια. Είχα πάρει δε απόφαση αν και επειδή και η μεγαλοψυχία είναι αρετή, να είμαι αν κληθώ, ανθρώπινος, γιατί στην αρχική μεν κρίση ήταν πολιτικά βιαστικός και απρόσεκτος, αλλά και μετά την τελευταία δήλωσή του, έχω άλλη άποψη και λέξη, αφήνω όλους εσάς να την βρείτε σε μια υπόθεση που άρχισε το 2006. Εκείνο που το λέω και το δηλώνω πλέον, όταν κληθώ να καταθέσω είναι ότι θα βρεθεί για τις λέξεις INNO, EQUAL προ δυσάρεστης εκπλήξεως.
Δεν τον απειλώ τον ενημερώνω γιατί κάποιοι φρόντισαν και μπράβο τους να μου στείλουν και άλλα στοιχεία, λεπτομερή, μακάρι να μην ακουστούν και καταγραφούν σε πρακτικά.
Κ. Διευθυντά τέλος,
Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί σαν τον αναφερόμενο κύριο έχουν την λεγόμενη Ναπολεόντεια νοοτροπία, θεωρούν τον εαυτό τους πανέξυπνο και όλους τους άλλους όχι λιγότερο έξυπνους αλλά ανόητους. Είναι αξιοπρόσεχτο και όχι τυχαίο κατά τον κ. Κόκκινο ανίκανοι όλοι: H Σημαντώνη, o Μπρακουμάτσος, ο Χατζημιχάλης, ο Μαχαιρίδης, ο Χατζημάρκος κι έρχονται και άλλοι.
Ερώτημα δικό μου, ποιοι λίγοι ελάχιστοι στα Δωδεκάνησα που δεν αγαπούν τον τόπο τους δίνουν χείρα πολιτικής βοήθειας και πολιτικής επιβίωσης στον κ. Κόκκινο. Έβγαλα χιλιάδες φωτοτυπίες και παρέδωσα σε αιρετούς στοιχεία γιατί πιστεύω ότι στην πολιτική τη λύση τη δίνουν οι πολιτικοί και οι πολίτες όχι οι εισαγγελείς.
Ερωτώ:
Αναζητήσατε ποτέ συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί:
– Ποιος ήταν ο κ. Μανέτας και πόσο κόστισε στην Περιφέρεια;
– Ζητήσατε ποτέ στοιχεία και ποσά που εμπιστεύτηκαν από τα Βακούφ στην Περιφέρεια, από το 2004 μέχρι και το 2014;
– Ζητήσατε ποτέ από το Περιφερειακό ταμείο τα ποσά που εκταμιεύθηκαν στην Περιφέρεια και πού δαπανήθηκαν;
– Ζητήσατε ποτέ στοιχεία από την Διαχειριστική Αρχή για ποσά που δόθηκαν για λογαριασμό της Περιφέρειας και πού δαπανήθηκαν;
– Ποιος έδωσε εντολή και οδηγίες να καταλογιστούν πολλές χιλιάδες ευρώ σε υπάλληλο της διαχειριστικής αρχής το 2011 μάλλον, άριστο υπάλληλο, εξαίρετο επιστήμονα, αξιοπρεπή άνθρωπο και δώσαμε μάχη να πειστούν οι αρμόδιοι για μη εμπλοκή του και να δικαιωθεί;
– Ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν έχει παραγραφεί. Τα στοιχεία τα έχετε στα χέρια σας και μπορείτε να τα βρείτε, αλλά λαϊκά και υπερβατικά “τα κάνετε γαργάρα”.
– Ένα δημόσιο παράπονο ανθρώπινο περισσότερο για τον Γιώργο Χατζημάρκο συνεργάτη του κ. Κόκκινου.
Έστειλε το 2011 μια επιστολή στα Μ.Μ.Ε. με στοχοποίησε γιατί είμαι πολιτικός φίλος του Γ. Παπανδρέου. Για τα παραπάνω που ανέφερα ούτε λέξη, γιατί με τον κ. Κόκκινο είναι συνεργάτες παιδιά της Νέας Δημοκρατίας.
Έγραψα, δεν έχω αρνητικά συναισθήματα, απαλλάχτηκα, απαλλαχτήκαμε όλοι με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου αλλά το ανθρώπινο παράπονο μένει.
Και γράφω τώρα με κεφαλαία και τεράστια γράμματα: Σαράντα Χρόνια στο Δημόσιο Βίο ο Βασίλης Μπρακουμάτσος δεν προσήλθε υπόλογος στην Δικαιοσύνη ούτε για πταίσμα, δεν κάθισα ούτε θα καθίσω κατηγορούμενος ΠΟΤΕ.
Εύχομαι στην κοινωνία των πολιτών της Δωδεκανήσου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με την παρότρυνση να προστατέψετε τον τόπο σας από τους επικίνδυνους. Σε όλους τους υποψηφίους δε φώτιση με διάφανη σκέψη και ξάστερη ψυχή.
Βασίλης Μπρακουμάτσος
Δικηγόρος
Πρώην Γενικός Γραμματέας
Πρώην Τεχνικός Σύμβουλος
Διαχειριστικής Αρχής
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΥΓ. κ. Χαράλαμπε Κόκκινε τα παραπάνω 1,2,3,4 για να γλιτώσεις από εμάς τους κακούς και ανίκανους, τα έχεις, ΔΩΣΤΑ στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ και άλλα που γνωρίζεις ότι έχω και έχουνε και άλλοι. Όλα στη φόρα Μπάμπη, δεν έχεις τα κότσια, δεν έχεις ψυχή, ανάστημα, κουράγιο, είσαι μόνιμα υβριστής, απαξιωτικός, οι χαρακτηρισμοί είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί.
Αν θέλεις να προσφέρεις μια καλή υπηρεσία στα Δωδεκάνησα, απέσυρε την υποψηφιότητά σου και φύγε. Ευλογημένος Τόπος μπορεί να ζήσει και χωρίς εσένα και να ζήσει καλύτερα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου