Τοπικές Ειδήσεις

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι έμποροι της Μεσαιωνικής Πόλης

«Συγκρατημένη» αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν σε μια μορφή ‘κανονικότητας’ εκφράζουν οι επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του ΣΕΕΜΠ (του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου) κ. Μαρία Αγγέλου, τα μηνύματα μέχρι τώρα είναι θετικά, αλλά ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν προκύψει κάποιο απρόοπτο στο επόμενο χρονικό διάστημα.
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συναρμόδιους φορείς για την νέα τουριστική περίοδο, είναι προς το παρόν θετικά. Ωστόσο, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για να πούμε ότι θα επιστρέψουμε σε μια μορφή ‘κανονικότητας’. Ήδη οι πρώτες πτήσεις αναμένονται προς το τέλος Μαρτίου, οπότε οι προετοιμασίες μας θα ξεκινήσουν σύντομα. Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις. Ευελπιστούμε ότι θα κερδίσουμε ένα μέρος των εσόδων που είχαμε χάσει κατά την περίοδο της πανδημίας –στα δύο τελευταία χρόνια».
Σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό που είναι μία από τις βασικές πηγές εσόδων για τους καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, υπάρχει αισιοδοξία λόγω των κρατήσεων για τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων φέτος που θα κινηθούν σε καλά επίπεδα:
«Είμαστε αισιόδοξοι και για την κρουαζιέρα. Βέβαια, παρακολουθώντας τις εξελίξεις με την κρίση στην Ουκρανία περιμένουμε να δούμε τι συνέπειες θα δημιουργήσουν και σ’ εμάς. Οι πρώτες προσεγγίσεις θα είναι στην μορφή ‘bubble’ (φούσκα, με τους ταξιδιώτες να μένουν μέσα στα πλοία) ενώ οι επόμενες προσεγγίσεις θα είναι ελεύθερες».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την κυρία Αγγέλου, το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, προετοιμάζεται για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
«Η πανδημία του κορωνοϊού, μας ανάγκασε να καθυστερήσουμε τις διαδικασίες ανάδειξης νέας διοίκησης. Οι εκλογές μας θα γίνουν πιθανόν προς το τέλος του Απριλίου (αναλόγως με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας) και θα προχωρήσουμε στην Γενική Συνέλευσή μας και στις εκλογές μας», όπως ανέφερε.
Να σημειωθεί πως στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το επίσημο άνοιγμα της Μεσαιωνικής Πόλης, το Σωματείο θα έχει σειρά επαφών με όλους τους φορείς, τις τοπικές αρχές και κοινωνικούς εταίρους για τα προβλήματα και την προετοιμασία ενόψει της τουριστικής σεζόν.
Η κυρία Αγγέλου μίλησε και για τις λειτουργίες του Φυτωρίου και του σφαγείου (που ανήκουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου είναι διευθύνουσα σύμβουλος) λέγοντας πως έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως:
«Βρισκόμαστε σε μια ανοδική πορεία, ανανεώνοντας τις μονάδες και τον εξοπλισμό. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται και η περιβαλλοντική εκπαίδευση που γίνεται στα σχολεία σε όλο το νησί της Ρόδου, ενώ επεκτείνεται και στα υπόλοιπα νησιά του νομού Δωδεκανήσου. Ήδη έχουμε πάει σε Κω, Κάλυμνο και στο επόμενο διάστημα θα επισκεφτούμε την Χάλκη, την Λέρο και την Σύμη. Μεταφέρουμε φυτά, που έχουν σχέση με τον λαχανόκηπο για τους μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού, τα οποία οι ίδιοι θα πρέπει να φυτέψουν και να φροντίσουν. Κάνουμε περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές που έρχονται στο Φυτώριο κ.λπ., ενώ στις επόμενες κινήσεις μας, θα επισκεφτούμε όλα τα νησιά και τις Κυκλάδες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου