Τοπικές Ειδήσεις

Ιωάννης Παππάς: Προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των Δήμων για τις ιαματικές πηγές

Επικοινωνία είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο που θα έρθει σε διαβούλευση και αφορά τις ιαματικές πηγές.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε στον υπουργό την αντίθεση του να περιέλθουν οι ιαματικές πηγές της Δωδεκανήσου υπό τον έλεγχο ανώνυμης εταιρίας του υπουργείου, αφαιρώντας τες από την διαχείριση των Δήμων. Οι ιαματικές πηγές αποτελούν περιουσία των τοπικών κοινωνιών και πηγή εσόδων για τους Δήμους . Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Παππά πως σκοπός του υπουργείου εξ αρχής ήταν η περαιτέρω αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Ελλάδας, κυρίως αυτών που δεν είναι αναγνωρισμένες και για τις οποίες θα λαμβάνεται υπ όψιν, σε κάθε περίπτωση, η γνώμη του οικείου δήμου. Για τις ήδη αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές , όπως αυτές των Δωδεκανήσων, προϋπόθεση για την ένταξη τους στην ανώνυμη εταιρία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» θα είναι μόνο με την σύμφωνη γνώμη των Δήμων.

Ιωάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου