Ειδήσεις

“Καταπέλτης” ο Μυωνής: Παραδικαστική συμμορία ειχε φτιάξει ο Παπαγγελόπουλος- Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Ένα καλοστημένο παρακρατικό μηχανισμό που ήλεγχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και στον οποίο συμμετείχαν δικαστές, εκδότες και δημοσιογράφοι κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνή κατά την κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης τον οποίο κατήγγειλε για εκβιασμό και απαίτηση χρηματικού ποσού ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να επιλυθούν οι διάφορες του με τον εκδότη της Εφημερίδας “Δημοκρατία”. Άλλωστε όπως φέρεται να είπε, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πίστευε απόλυτα στο δόγμα, χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα.

Όπως εξήγησε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής ο στόχος της συμμορίας ήταν τριπλός.

·Το οικονομικό όφελος.

·Το πολιτικό όφελος (μέσω των συκοφαντιών κατά του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά)

·Η προσπάθεια ανακοπής της ακτιβιστικής του δράσης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η συμμορία όπως φέρεται να την αποκάλεσε χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους που είχαν καταγγείλει και κάποιοι άλλοι από τους δικαστικούς λειτουργούς που κατέθεσαν ως μάρτυρες στην προανακριτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα όπως είπε στην αρχή υπήρξαν εις βάρος του και εις βάρος του συνεργάτη του Ανδρέα Μεταξά συκοφαντικά δημοσιεύματα (με αφορμή την λίστα Λαγκάρντ) και στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν εισαγγελικές αρχές που άρχισαν έρευνα εναντίον του. Την ίδια στιγμή τα δημοσιεύματα συνεχίζονταν και κάπου εκεί ξεκίνησε η εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος επί της ουσίας είχε τη δύναμη και την εξουσία να βάλει τάξη και να επιλύσει τις διαφορές των δύο πλευρών.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Νίκου Παππά, τον Μάρτιο του 2016 και στο οποίο μετείχε βέβαια ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Και αν ο επιχειρηματίας κατέστησε σαφές ότι ούτε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με τις μεθοδεύσεις του Παπαγγελόπουλου ήταν αποκαλυπτικός για τον τελευταίο.

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα λέει, τα οποία όπως δήλωσε θα καταθέσει στην Δικαιοσύνη ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα, 350.000 ευρώ προκειμένου να δοθούν στον εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” Γιάννη Φιλιππάκη ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε καταβάλει λόγω της δικαστικής τους διένεξης. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον μάρτυρα θα γίνονταν οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει ανακωχή μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Γιάννη Φιλιππάκη, αλλά και μεταξύ άλλων δημοσιογράφων όπως με την Γιάννα Παπαδάκου.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε και έγγραφο που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαίωνε την επιδιωκόμενη συμφωνία μεταξύ του εκδότη και του επιχειρηματία.

Προκαλεί εντύπωση ότι μεταξύ των άλλων όρων γίνεται σαφές ότι η εισαγγελική αρχή θα σταματούσε την διεξαχθείσα έρευνα μεταξύ των αντιδίκων και θα έβαζε την υπόθεση στο αρχείο.

Γεγονός που σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποδεικνύει σαφέστατα την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Άλλωστε και ο Σάμπυ Μιωνή ανέφερε ότι στο κύκλωμα ήταν και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί.

Ο επιχειρηματίας περιγράφοντας την περιπέτεια του, μίλησε για ταινία τρόμου και για πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό, αλλά και το πολιτικό όφελος.

Ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του Γιάννη Φιλιππάκη και κατά των δημοσιογράφων Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό.

Η πλειοψηφία της επιτροπής όπως ήταν αναμενόμενο χαρακτήρισε κρισιμότατη την κατάθεση του μάρτυρα και κατά πληροφορίες ανέφερε ότι τα στοιχεία κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι επιβαρυντικά και μη αμφισβητήσιμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Άνθρακες οι θησαυρός

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε άνθρακες τον θησαυρό και την διαφημιζόμενη βόμβα στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής και τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί γελοία ως πολύ γελοία.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο επιχειρηματίας έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει, τον καθιστά ασόβαρο, ενώ για τις δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με “αποκαλύψεις” για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι “Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%”.

Τι απαντά ο Παπαγελόπουλος

Με δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η συνάντηση για την οποία λέει ο κ. Μιωνής, αφήνοντας αιχμές οτι έγινε αποδέκτης εκβιασμού, έγινε μετά από πιέσεις τις ισραηλινής κυβέρνησης στον κ. Παππά. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει οτι ο επιχειρηματίας θεωρούσε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική και ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης για δικαστικές του υποθέσεις.

Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική. Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν.

Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του. Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκh.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας. Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει. Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.

Παπαδάκου: “Ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία”

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προέβη σε δήλωση σχετικά με την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο επιχειρηματίας κατέθεσε “ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία” καθώς και ότι επιχειρεί “να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου που κατήγγειλε την εμπλοκή του στη λίστα Lagarde”.

Ολόκληρη η δήλωση:

Ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις το Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία. Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Lagarde, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει.

Εναντίον του κ Mionis έχω ήδη καταθέσει προ πολλού μήνυση για απάτη της Ελληνικής δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.00 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά σε βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ αριθμ 319327706/29-9-2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη. Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη Βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία εξαπατώντας το βρετανό δικαστή με απόκρυψη των ανωτέρω στοιχείων έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελληνική δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου, για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις σε βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις.

Επειδή γνωρίζει τη μήνυση ,που αποκαλύπτει τα ψέμματα του ,εξαπέλυσε τον οχετό εναντίον μου σήμερα !

Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” , αφού ο άνθρωπος που διώχθηκε ακόμα και για απόπειρα απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιτίθεται και επιχειρεί να φιμώσει μιά Ελληνίδα δημοσιογράφο που έκανε μόνο το καθήκον της και με τις αποκαλύψεις της βοήθησε να εισπραχτούν εκατομμύρια ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία!

Υ.Γ. Για κάθε καχύποπτο τα έγγραφα από τις ΗΠΑ στην διάθεση

πηγή thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου