Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: «Εξασφαλίζουμε τη σύνταξη των Ελλήνων πολιτών!»

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστική μεταρρύθμιση, ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα και οδηγεί σε ένα δίκαιο, με κοινωνικό πρόσημο και, το κυριότερο, βιώσιμο ασφαλιστικό, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν εξασφαλισμένη τη σύνταξη τους.

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επεσήμανε ότι πρόκειται για το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και ότι είναι το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα τελευταία δέκα χρόνια που προβλέπει αυξήσεις στις συντάξεις.

Περαιτέρω, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, το νομοσχέδιο είναι πιο ευέλικτο, πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ ενισχύει και την επιχειρηματικότητα των νέων μια και προβλέπεται ότι θα έχουν για πέντε χρόνια μειωμένες εισφορές χωρίς να χρειάζονται να επιστρέψουν τη διαφορά, όπως προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προστατεύει με διάταξη νόμου, και όχι με εγκύκλιο, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ, τις εργαζόμενες μητέρες που αποκτούν παιδί και τις μειωμένες εισφορές τους, όπως επεσήμανε η βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλίας της, η Μίκα Ιατρίδη, ζήτησε, λόγω της νησιωτικότητας και της εδαφικής ασυνέχειας, να μελετηθεί η αύξηση του αριθμού των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών για την εξέταση ζητημάτων του ΕΦΚΑ, η αναβάθμιση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο σε αποκεντρωμένο τμήμα, όπως και η αναβάθμιση του καταστήματος ΕΦΚΑ στην Λέρο σε τοπικό υποκατάστημα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου