Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε η χρηματοδότηση δύο έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου

Με δύο αποφάσεις που εξέδωσε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απορρίφθηκε η επιχορήγηση ισάριθμων έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου από κοινοτικούς πόρους.

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης αποφάσισε την απόρριψη της πράξης “προστασία ακτής Σορωνής Ρόδου”, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 2.143.157,07 € και συνολική δημόσια δαπάνη 2.143.157,07 €, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 111/19.01.2018 (Κωδ. ΝΑΙΓ69) πρόσκλησης προς τους δυνητικούς δικαιούχους, όπως τροποποιήθηκε, για την υποβολή προτάσεων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο, στον Άξονα Προτεραιότητας Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων, διότι δεν τεκμηριώνεται η αρμοδιότητα εκτέλεσης του έργου από το ΔΛΤ Νότιας Δωδεκανήσου στην περιοχή μελέτης και δεν υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τα στοιχεία που ζητήθηκαν με το με αρ. πρωτ.2093/2018/07.02.2019 έγγραφο της ΕΥΔ.
Επιπλέον αποφάσισε την απόρριψη της πράξης “έργα αντιμετώπισης του φαινομένου διάβρωσης των ακτών στην περιοχή Κρεμαστής Ρόδου”, με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.400.000 € και συνολική δημόσια δαπάνη 1.400.000€, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 111/19.01.2018 (Κωδ. ΝΑΙΓ69) πρόσκλησης προς τους δυνητικούς δικαιούχους, όπως τροποποιήθηκε, για την υποβολή προτάσεων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο, στον Άξονα Προτεραιότητας Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων για τους ίδιους λόγους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου