ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2014

news room 1 λεπτό ανάγνωση
γυνίκες 2014
Μέγεθος γραμμάτων

«Θέ­λα­με να γνω­ρί­ζου­με ποιες γυ­ναί­κες αι­σθαν­θή­κα­τε εσεις ότι θα άξι­ζαν ένα βρα­βείο για τα επι­τεύγ­μα­τά του και στρα­φή­κα­με σε εσάς τους ανα­γνώ­στες μας, τους συ­νερ­γά­τες μας και τις ορ­γα­νώ­σεις που έχου­με συ­νερ­γα­στεί, για να μά­θου­με».

Το CNN, βρήκε τις γυ­ναί­κες που δια­κρί­θη­καν η κάθε μία στο επάγ­γελ­μά της το 2014. Πρω­τα­γω­νί­στριες από τους το­μείς της επι­στή­μης και της τε­χνο­λο­γί­ας, της υγεί­ας, της πο­λι­τι­κής, της φι­λαν­θρω­πί­ας, των επι­χει­ρή­σε­ων και των τε­χνών.

Τέ­χνες Emma Watson:

Η ηθο­ποιός του Χάρι Πότερ έγινε Πρέ­σβει­ρα Καλής Θέ­λη­σης των Ηνω­μέ­νων Εθνών και στο πλαί­σιο της ομι­λί­ας της προς τον ΟΗΕ κά­λε­σε για την ισό­τη­τα των φύλων.

Επι­στή­μη, τε­χνο­λο­γία, μη­χα­νι­κή και μα­θη­μα­τι­κά

Samantha Cristoforetti: Η Ιτα­λί­δα αστρο­ναύ­της η οποία απο­τε­λεί πλή­ρω­μα του δια­στη­μι­κού σκά­φους Soyuz και η οποία θα ζήσει και θα ερ­γα­στεί για τον Διε­θνή Δια­στη­μι­κό Σταθ­μό το 2014.

Πο­λι­τι­κή

Aung San Suu Kyi: Η ακτι­βί­στρια από τη Βιρ­μα­νία και κά­το­χος του βρα­βεί­ου Νό­μπελ το 1991 αλλά και ιδρυ­τι­κό μέλος του Εθνι­κού Συν­δέ­σμου για τη Δη­μο­κρα­τία, ένα κόμμα αφιε­ρω­μέ­νο στην πο­λι­τι­κή της μη βίας.

Christine Lagarde: Δι­κη­γό­ρος και Διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος του Δει­θνούς Νο­μι­σμα­τι­κού Τα­μεί­ου. Το 2007 η Λα­γκάρντ έγινε η πρώτη γυ­ναί­κα υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών, Οι­κο­νο­μί­ας και Εμπο­ρί­ου της Γαλ­λί­ας.

Angela Merkel: Η Γερ­μα­νί­δα κα­γκε­λά­ριος ήρθε στην κο­ρυ­φή της λί­στας του Forbes με τις 100 πιο ισχυ­ρές γυ­ναί­κες στον κόσμο για το 2014, για τέ­ταρ­τη συ­νε­χή χρο­νιά.

Η πρώην επι­στή­μο­νας που στρά­φη­κε στην πο­λι­τι­κή ήταν η πρώτη γυ­ναί­κα που κέρ­δι­σε την θέση της κα­γκε­λα­ρί­ου και σή­με­ρα είναι η μα­κρο­βιό­τε­ρη εκλεγ­μέ­νη αρ­χη­γός της Ε.Ε.

Φι­λαν­θρω­πία

Malala: Η φε­τι­νή νι­κή­τρια του βρα­βεί­ου Νό­μπελ Ει­ρή­νη, βρί­σκε­ται ανά­με­σα στις γυ­ναί­κες με τη με­γα­λύ­τε­ρη επιρ­ροή για το συ­νε­χι­ζό­με­νο αγώνα στην εκ­παί­δευ­ση των γυ­ναι­κών. Κο­ρυ­φαία εκ­πρό­σω­πος για τα δι­καιώ­μα­τα των γυ­ναι­κών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.