Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης της «Γενικής Τεχνικής ΑΕ» κατά του Δήμου Ρόδου

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να αναστέλλεται η αναγκαστική εκτέλεση που επισπεύδεται σε βάρος του με την από 15 Νοεμβρίου 2021 επιταγή προς εκτέλεση της Γενικής Τεχνικής ύψους 191.492,54 ευρώ για οφειλές του πρώην Δήμου Καλλιθέας.
Ο Δήμος Ρόδου άσκησε δια του νομικού του συμβούλου κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη ανακοπή και συναφή αίτηση αναστολής.
Υποστηρίζει ότι η Γενική Τεχνική άσκησε την από 13 Οκτωβρίου 2008 αγωγή της, που στρεφόταν εναντίον του πρώην Δήμου Καλλιθέας και απευθυνόταν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την οποία ισχυριζόταν ότι ο πρώην Δήμος Καλλιθέας, κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου 2004 μέχρι 30 Ιουνίου 2006 μετά από επιμέρους παραγγελίες προς αυτήν, προμηθεύτηκε ποσότητες σκυροδέματος και οικοδομικών υλικών για τις ανάγκες των έργων που εκτελούσε με αυτεπιστασία. Καταλήγει στο ό,τι ο πρώην Δήμος Καλλιθέας προμηθεύτηκε από την εταιρεία υλικά συνολικής αξίας 92.336,59 ευρώ.
Ο Δήμος Ρόδου υποστηρίζει ότι η εταιρεία πριν επιδώσει την απόφασή του Τριμελούς Εφετείου Δωδ/σου και πριν παρέλθει η προθεσμία για άσκηση αίτησης αναίρεσης εναντίον της, επέτυχε τη λήψη του πρώτου απογράφου εκτελεστού της απόφασης αυτής και με βάση αυτό συνέταξε την παραπάνω επιταγή προς εκτέλεση, την οποία επέδωσε.
Ισχυρίζεται ότι η προθεσμία για την άσκηση της αίτησης αναίρεσης δεν έχει παρέλθει, αφού λήγει στις 18 Δεκεμβρίου 2021 και ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να λάβει απόγραφο και στη συνέχεια να συντάξει και να επιδώσει επιταγή της προς εκτέλεση.
Το δικαστήριο απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό αυτό.
Την εταιρεία εκπροσώπησε η δικηγόρος κ. Ευανθία Μπόνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου