Μια επίδειξη μόδας διαφορετική από τις άλλες, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 3 Δεκεμβρίου για καλό σκοπό!
Με το σύνθημα «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι», διοργανώνεται στη Ρόδο η πρώτη επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ, έπειτα από πρωτοβουλία της Miss ΕΛΛΑΣ 1988 κ. Σύλβιας Αντώναρου.
Το πρώην μοντέλο και Μις Ελλάς 1988 κ. Σύλβια Αντώναρου γνωστή για τις ευαισθησίες και της και με γνώμονα την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ΑΜΕΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου διοργανώνουν επίδειξη μόδας στο Ροδίνι. Δίπλα της σε αυτή την επίδειξη θα είναι ο Παρολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος, ο οποίος θα είναι καλεσμένος αλλά και μοντέλο στην Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ όπως επίσης και ο Θανάσης Σύρμας – ποδοσφαιριστής στην Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων, ο οποίος θα είναι επίσης ένα από τα μοντέλα της επίδειξης.
Την επίδειξη θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Αννα Τσιάλτα.
Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των κοινωνικών φορέων του νησιού μας στα προβλήματα ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της που την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι για ένα μεγάλο διάστημα, η Σύλβια Αντώναρου υλοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της λίγο πριν μπει στο χειρουργείο: να πραγματοποιεί τα όνειρα αδύναμων κινητικά συνανθρώπων της. Γι’ αυτό, ξεκίνησε τη διοργάνωση σειράς επιδείξεων μόδας, με ΑμεΑ σε ρόλο μοντέλων!
«Την πρώτη μέρα που πήγα στο κέντρο αποκατάστασης, σοκαρίστηκα! Κάθε μέρα, ένας αγώνας! Νεύρα, ένταση, 19 φάρμακα τη μέρα, αναπηρικό καροτσάκι. Το τελευταίο με διέλυσε. Αρνήθηκα πολλές φορές να καθίσω σε αυτό (σ.σ.: δεν θέλει να αναφέρει τη λέξη). Τα χέρια του πατέρα μου, αλλά και του άνδρα μου είχαν γίνει τα… πόδια μου. Με έπαιρναν αγκαλιά και με μετέφεραν όπου έπρεπε. Στη ζωή μου πίστευα ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα μόνη μου. Πίστευα, πίστευα… μόνο πίστευα, μέχρι που αρρώστησα και τελικά δεν ήμουν τίποτα. Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν δραματικοί. Είχα κουραστεί να πονάω, είχα κουραστεί να βασανίζω τους δικούς μου ανθρώπους. Αθελά μου! Το έκανα, όμως! Εκείνοι ήλπιζαν, εγώ όχι. Υστερα από έναν χρόνο αποτυχημένων προσπαθειών να επανέλθω, μίλησα στους γιατρούς για το επόμενο στάδιο, το χειρουργείο. Πενήντα πενήντα οι πιθανότητες να πετύχει. Ηθελα, όμως, να ζήσω, όχι να πεθάνω. Κι αν ήταν να ζω καθηλωμένη στο καροτσάκι, αλλά ζωντανή, θα το δεχόμουν», ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της. Το χειρουργείο πήγε καλά. «Επρεπε, όμως, να μάθω να περπατάω από την αρχή. Στάθηκα όρθια ύστερα από έναν χρόνο», εξομολογείται.
Ζητούνται εθελοντές
Ο Δήμος Ρόδου με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας που την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του πάρκου Ροδίνι θα πραγματοποιήσουν την 1η επίδειξη μόδας ΑμεΑ «Όρθιοι και Καθιστοί …. Όλοι Ίδιοι», αναζητούν εθελοντές για τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1) Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 από 11:00π.μ. έως 04:00μ.μ.
2) Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 από 04:00 έως λήξη της εκδήλωσης
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές για τα παρασκήνια μπορούν να το κάνουν στα γραφεία του Κέντρου Κοινότητας έως τις 30/11/2017 ώρες επικοινωνίας 09:00π.μ. έως 03:00μ.μ. είτε στο τηλέφωνο 22410-44754 είτε μέσω email στο: giassantonis@gmail.com είτε στο Messenger (Απαραίτητο ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ημέρα προσφοράς).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ