Ειδήσεις

Αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου και αίτηση για έκδοση Δ.Π. από την Περιφέρεια, για το ξεμπλοκάρισμα ασφαλιστικής ενημερότητας

Σε Αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου, παράλληλα με την αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής, προχώρησε την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για το ξεμπλοκάρισμα ασφαλιστικής ενημερότητας.
Εξάλλου, σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι, υπεβλήθη από την Περιφέρεια έγγραφο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με θέμα την «Παροχή πρόσθετων στοιχείων επί του ζητήματος της Επίλυσης Διαφωνίας – Διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδικείου Ρόδου, για την πληρωμή Εργοδοτικών Εισφορών της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Ρόδου, με αντικείμενο την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του νησιού της Ρόδου». Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και ενημερώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις ενέργειες απεμπλοκής της Περιφέρειας από το πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα.
Η εκκρεμότητα αυτή, που αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2013, μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την απασχόληση εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, χρονολογείται από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, δεν διευθετήθηκε εγκαίρως και η σημερινή περιφερειακή αρχή μόλις ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενημερώθηκε τυχαία ότι η ΠΝΑΙ στερείται ασφαλιστικής ενημερότητας, ως απόρροια της εμπλοκής.
Σημειώνεται ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις της πρώην περιφερειακής αρχής για διευθέτηση του ζητήματος, αυτό τελικώς δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να στερείται μέχρι και σήμερα ασφαλιστικής ενημερότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της. Για το λόγο αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα ενδεδειγμένα ένδικα μέσα για την επίλυση του προβλήματος.

Επισυνάπτεται το έγγραφο προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου