Με απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων κρίθηκε «αθώα» (το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τελέστηκε η πράξη) μια 17χρονη ημεδαπή, κάτοικος Ρόδου, κατηγορούμενη για διαμεσολάβηση σε προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στην υπόθεση εμπλέκεται κι ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας C. J. του A., που συνελήφθη την 12η Απριλίου 2017 μαζί με την ανωτέρω και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε διακινούμενους επιβάτες στον λιμένα της Ρόδου εντόπισαν στην «Ακαντιά», την 07:45 της 12ης Απριλίου 2017 την 17χρονη μετά την αποβίβασή της από το πλοίο BLUE STAR 2 και αποφάσισαν να την υποβάλουν σε έλεγχο.
Κατά τον σωματικό της έλεγχο βρέθηκε κρυμμένη στα γενετικά της όργανα μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 50,7 γραμμαρίων.
Βρέθηκε επίσης στην κατοχή της ένα εισιτήριο από Πειραιά προς Κω και από Κω προς Ρόδο, με ημερομηνία αναχώρησης την 11η Απριλίου 2017 και μια κάρτα επιβίβασης της Ολυμπιακής από Ρόδο προς Αθήνα την 9η Απριλίου 2017, δύο κάρτες sim, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα tablet.
Εξεταζόμενη υποστήριξε ότι θα παρέδιδε την κοκαΐνη στον Αλβανό μαζί με τις κάρτες sim.
Ηλθε σε επινοινωνία με τον δεύτερο και έδωσαν ραντεβού στην πύλη της Μεσαιωνικής Πόλης, στην “Κολόνα”, για να του παραδώσει τα ναρκωτικά.
Όταν επιχείρησε να παραλάβει την κοκαΐνη ο δεύτερος συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Μεσαιωνική Πόλη βρέθηκε μια συσκευασία από κάρτες sim.
Η ανήλικη υποστήριξε ότι ο δεύτερος της είχε δώσει για να μεταφέρει από την Αθήνα ένα σακίδιο χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του και ότι όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αντιλήφθηκε ότι περιείχε μια συσκευασία με ναρκωτικά την έκρυψε στο εσώρουχό της.
Ο δεύτερος υποστήριξε ότι προόριζε τα ναρκωτικά προς ιδίαν χρήση.
Σημειώνεται ότι για τον δεύτερο προέκυψε ότι υφίσταται μέτρο για την απαγόρευση εισόδου στην χώρα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.
-Συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. την 21-09-2018 το βράδυ ένας 20χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και την 23-09-2018 το βράδυ ένας 30χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ