Τοπικές Ειδήσεις

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συνδιοργανωτής στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ

Μέσα στο πλαίσιο της άψογης και πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΔ και του ΣΑΔ, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα αποτελέσει και φέτος συνδιοργανωτή στο Συνέδριο Αρχιτε-κτονικής και Τουρισμού.

Το φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Ρόδος Παλ-λάς. Θα είναι υβριδικό, δηλαδή θα υπάρξει live streaming μέσω ειδικού συνδέσμου (link) που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες. Η δυνατότητα αυτή, καθιστά προσβάσιμο το Συνέδριο σε όλους όσους επιθυμούν να το παρακαλουθήσουν, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας ή του κό-σμου και αν βρίσκονται.

Επιπλέον, για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στο συνέδριο με φυσική παρουσία, θα στηθεί από το ΕΒΕΔ ψηφιακή πλατφόρμα ονομαστικών εγγραφών. Προϋπόθεση παρακολού-θησης είναι η τήρηση των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και προδιαγραφών. Ανα-φορικά με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας, θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων, που θα προκύψουν από τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα οποία θα είναι απόλυτα συνυφασμένος ο χώρος της διοργάνωσης. Επομένως, όσοι επιθυμούν θα χρειαστεί να κλείσουν έγκαιρα τις θέσεις τους, καθότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη, δίχως κόστος συμμετοχής.

Το συνέδριο θα χωριστεί σε τρία τμήματα:

· Α. Σάββατο 10:30 – 14:30 και Β. 17:30 – 21:00

· Γ. Κυριακή 10:30 – 14:30.

Συνδιοργανωτές επίσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το ελληνικό τμήμα της διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, το Τεχνικό Επι-μελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αρ-χιτεκτονικής archisearch, ενώ η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανή-σου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ Γιάννης Πάππου:

«Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, για την συνδιοργάνωση του 4ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Το Επιμελητήριο Δωδεκανή-σου στήριξε από την πρώτη κιόλας στιγμή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναγνωριζοντας την ουσιαστική σύνδεση αρχιτεκτονικης και τουρισμου. Οι όποιες εξελίξεις, όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα, θα επέλθουν μόνον μέσα από συνεργασίες και συνέργειες. Σε μια περίοδο ό-που η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον πραγματικότητα, απαιτείται η επιστημονικη και ολο-κληρωμένη προσεγγιση αρχιτεκτονικής – κατασκευών – τουρισμού – προορισμού, με σκοπό να να ωφελήθει πολλαπλώς η περιοχή μας. και το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δηλώ-νει “παρών” σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων αναφέρει:

«Είναι χαρά μας που και φέτος θα έχουμε στενή συνεργασία με το ΕΒΕΔ. Η συμβολή του στην ψηφιακή προετοιμασία του Συνεδρίου είναι καταλυτική, προκειμένου να τηρηθούν τα α-παραίτητα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, σε θεσμικό επίπεδο η συσχέτισή και η συνάφειά του ΕΒΕΔ με το τουριστικό και επιστημονικό σκέλος του συνεδρίου είναι ξεκά-θαρη.»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Γιάννης Πάππου

O Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου